Na, ma én NEM KAPCSOLTAM BE A SÜTŐT… így is elég meleg van… szóval a RÁKÓCZI TÚRÓS mániám most egy !!! sütés nélküli !!! változatba torkollott, természetesen diétásan, mert pont nyáron nincs kedvem nehezet enni.
És ennek kapcsán…NEM IS ÉRTEM?!…hogy miért hanyagoltam a sárgabarackos Slimet… jobb mint a rákóczis íz – naggyon barackos és még kis barack darabok is vannak benne. Egyszerűen egy ÜDESÉG a nyárra!
Az a különbség, hogy ennek sokkal intenzívebb a sárgabarack íze – így ha Te is nyáron megvadulsz a gyümölcsös shake-kért, akkor ezt MOST teszteld le! A sárgabarckos Slim is itt van!
És persze a sárgabarack (mag nélkül szigorúan!!!) mindenkinek jár:
Még egy tipp! Aki ismer, tudja, hogy nagyon szeretem a szinte kalóriamentes KEKSZES ízesítőport használni MINDEN sütibe, mert isteni “győri édes” ízvilágot ad, plusz kalóriák nélkül! A Flav porokról bővebben itt meséltem, akit érdekel!
Előkészítés | 15 perc |
Pihentetés | 4 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 170 gramm cukormentes keksz
- 25 gramm tej
- 1 evőkanál Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por vajas keksz íz 250g ez akkor MINDENKÉPP javasolt, finom"győri keksz" íze lesz
- 250 gramm rögös zsírszegény túró
- 100 gramm Skyr joghurt
- 1.5 csomag cukormentes tejszínes pudingpor
- 4.5 dl tej
- 50 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel barackos joghurt parfé íz 500g
- 6 db lapzselatin
- 100 gramm házi cukormentes baracklekvár
- 1 teáskanál zselatin
- 50 ml víz
Hozzávalók
A kekszes alap
A krémhez
Tetejére
|
- A kekszet daráld le és annyi tejet adj hozzá, hogy összegyúrható, keményebb tésztát kapjunk, mint pl. keksztekercs esetén. Az ízesítőpor ajánlott bele, mert kalóriák nélkül dobja fel az amúgy íztelen kekszes alapot!
- Nyomkodd a kekszet egy tortaformába - nekem állítható volt, ami kb 15x20 cm lehetett - érdemes duplázni nagyobb forma esetén. Meg azért is mert finom, és 1 nap alatt elfogy 🙂
- A pudingot főzd meg, a zselatinlapokat áztasd hideg vízbe. A megfőtt pudingba keverd el egy mixerrel a túrót, Skyrt, és a fehérjeport. Édesítsd ha kell. Végül a zselatinlapokat egyenként, ha felpuhultak.
- Öntsd a kekszes masszára és kend el.
- Tetejére önts lekvárt - én azért zselatinnal oldottam fel mert nem igazán volt folyós. És sokkal szebb színe és állaga lett.
- Innen a legnehezebb rész: kb 4 óráig hagyd dermedni, utána neki lehet esni!