Egyszerű és mutatós torta, amit roppant diétásan készíthetsz el, ráadásul kis kreativitással cuki ajándék is lehet akár gyereknapra, akár anyukádnak, anyák napjára!
Bár a cukrászsulis feladatokat igyekeztem itthon mindig egészséges és cukormentes alapanyagokkal elkészíteni – mégis most úgy éreztem, hogy megteltem velük, és pici pihenésképp visszatérek a kedvenceimhez. Jelen esetben ezzel a KAZEINNEL dúsítottam a piskótát és a krémet is.
NAGYON FONOS: csak a kazein esetén működik a recept, a tejsavókkal nagyon száraz lesz a tészta!
Amugy a kazein egy Szuper alternatíva, ha picit meg akarod szorítani a kalóriákat – vagy kicsit könnyedebb nasira vágysz! Miért?
- mert fehérjedús
- szénhidrátszegény
- zsírszegény
- cukormentes
- nagyon finom, laktató
- …és abszolút pótolja az édességvágyat.
Ha pedig szeretnél pár kilótól megszabadulni, akkor fogadd meg a tippem, amit a videóban elmesélek: vacsizd esténként EZT velem!
Na de jöjjön a KISVAKOND RECEPT!
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 6 db tojás
- 70 gramm zabliszt
- 20 gramm kakaó
- 30 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor madártej, csoki, sütikrém íz is jó!
- 60 gramm víz
- ízlés szerint folyékony ízesítő
- 500 gramm túró
- 200 gramm görög joghurt vagy skyr joghurt
- 30 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor madártej, sütikrém, banánhajó íz is szuper
- 1 csomag mirelit meggy
- ízlés szerint folyékony ízesítő
Hozzávalók
A tortaformához
A krémbe
|
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az édesítőszerrel elkeverjük majd robotgéppel apránként hozzáadjuk a vizet. A kazeint, kakaót és a lisztet elkeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük.
- A fehérjehabba elsőnek a tojássárgát forgatjuk bele óvatosan, majd több részletben a lisztes részt. Óvatosan kavard el, ne törjön a hab és ne maradjon az alján tojás vagy lisztes rész elkeveretlenül!
- Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és elegyengetjük. 180 fokon körülbelül 35 perc alatt elkészül.
- Amíg sül a piskóta elkészítjük a Skyr joghurtos tölteléket is: egész egyszerűen összekeverjük és kész is. (A meggyet én nem kevertem bele, a tortaforma aljára tettem.)
- Ha elkészült a torta, a közepét kiszedjük és összemorzsoljuk.
- A közepébe halmozzuk a meggyet, rá a túrókrémet, és végül a morzsát.
- A tetejét díszíthetjük marcipán virágokkal és kisvakonddal. Szerencsére nem kell várni - azonnal ehető!