-+=
Olvasási idő: < 1 perc

A „szuperélelmiszernek” is emlegetett quinoa számtalan, az egészségre jótékony hatással rendelkezik. Jó ízű, magas fehérjetartalommal rendelkezik, és fontos szerepe van a gluténmentes étkezésben. Komplex szénhidrát, alacsony glikémiás index-szel! Készíthetsz belőle süteményt, de akár salátához is adhatod. Most egy finom muffinnak ad tökéletes alapot.

Quinoa

Hozzávalók:

  • 3 banán- összetörve
  • 1 banán felszeletelve
  • 1 meghámozott és felszeletelt alma
  • fél csésze quinoa
  • 2,5 csésze apró szemű zabpehely
  • fél csésze mandulatej
  • ízlés szerint természetes édesítő (pl. stevia) vagy kevés méz, ha az étrended engedi
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • ízlés szerint fahéj

Quinoa muffin

Elkészítése:

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

A ½ csészényi quinoát lassú tűzön főzd addig, amíg megpuhul. A banánt és almát hámozd meg, szeleteld fel és törd össze, majd tedd bele egy turmixgépbe. Öntsd hozzá a mandulatejet és dolgozd össze.

Egy másik tálban keverd össze a megfőzött quinoát, zabpelyhet. Add hozzá az ízlés szerinti édesítőt és a fahéjat is. Ha készen van, forgasd bele a banános-almás pépet.

Töltsd a masszát muffin formákba, a tetejét díszítsd felszeletelt banánnal, és tedd be a 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd 20-25 percig.

Kiváló reggelire, tízóraira is. Jó étvágyat!

almas-bananos-quinoa-muffin

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.