-+=
Olvasási idő: 2 perc

Nagyjából fél évvel ezelőtt ettem utoljára túrót, de mostanában újra rákaptam az ízére. Jöhet minden, a körözöttől a túrós palacsintáig, akkor most miért pont a süteményeimből hagynám ki. Próbáld ki Te is !

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 tojás
  • 5 ek. zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
  • 1 kk. sütőpor
  • 4 ek. víz
  • 4 ek. eritrit (ízlés szerint)
  • 1 ek. joghurt
  • 6 ek. túró (200-250 g)
  • 1 citrom reszelt héja vagy 1 ek. citromlé

Hozzávalók a pudinghoz:

Elkészítés:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük az eritrittel (fehéredésig), majd hozzákeverjük a vizet, a zabpehelylisztet, sütőport, túrót, joghurtot és a citrom héját vagy levet. Ha ez kész, akkor óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjével.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a piskótatésztát. 175 fokon nagyjából 15 percig sütöttem. Mielőtt kivennéd, érdemes tűpróbát végezni.

Mikor kihűlt, kivesszük és megfordítjuk a piskótát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és így visszatesszük a tepsibe. Az egy csomag pudingport tejjel, fehérjeporral, a vanília aromával és az édesítővel megfőzzük.

Ha kész, ráöntjük a piskótára, hűtőbe tesszük és dermedésig várunk és már szeletelhető is.

citromos-turos-piskotasuti

citromos-turos-piskota-suti

Fehérés piskóta

Citromos fehérjés piskóta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.