Nagyjából fél évvel ezelőtt ettem utoljára túrót, de mostanában újra rákaptam az ízére. Jöhet minden, a körözöttől a túrós palacsintáig, akkor most miért pont a süteményeimből hagynám ki. Próbáld ki Te is !
Hozzávalók a piskótához:
- 4 tojás
- 5 ek. zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
- 1 kk. sütőpor
- 4 ek. víz
- 4 ek. eritrit (ízlés szerint)
- 1 ek. joghurt
- 6 ek. túró (200-250 g)
- 1 citrom reszelt héja vagy 1 ek. citromlé
Hozzávalók a pudinghoz:
- 4 dl rizstej (ez lehet másfajta tej is)
- 1 cs. fehércsokoládés pudingpor (vagy vanília, vagy tejszín ízű)
- 3 ek. por állagú eritrit (ízlés szerint)
- 2 ek. Peak Slim Secret fehérjepor – citrom-túró ízű
- 1 ek. vanília aroma
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük az eritrittel (fehéredésig), majd hozzákeverjük a vizet, a zabpehelylisztet, sütőport, túrót, joghurtot és a citrom héját vagy levet. Ha ez kész, akkor óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjével.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a piskótatésztát. 175 fokon nagyjából 15 percig sütöttem. Mielőtt kivennéd, érdemes tűpróbát végezni.
Mikor kihűlt, kivesszük és megfordítjuk a piskótát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és így visszatesszük a tepsibe. Az egy csomag pudingport tejjel, fehérjeporral, a vanília aromával és az édesítővel megfőzzük.
Ha kész, ráöntjük a piskótára, hűtőbe tesszük és dermedésig várunk és már szeletelhető is.