Nálunk a családban nincs olyan, aki ne szeretné a piskótatekercset, csak mindenkinek más a kedvence. Én a kókuszosért és a citromkrémesért rajongok, apukám az egyszerű baracklekvárosért, anyukám a fatörzsért van oda, a férjem pedig mindegyiket szereti. Egyszerű, gyors és könnyen variálható. Próbáld ki Te is ezt a fehérjedús, alakbarát és finom vendégváró édességet.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 ek. zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
- 2 ek. Peak Slim Secret Proteim – túró-citrom
- 6 ek. víz
- 1 ek. citromlé
- 1 kk. sütőpor
- 2 ek. eritritol
Töltelék:
- 1 csomag étcsokoládé ízű pudingpor
- 3 ek. eritritol
- 4 dl rizstej (természetesen elkészíthető másfajta zsírszegény tejjel is)
- 4 ek. darált dió
- 1 ek. rumaroma
Tetejére:
- 1 tábla cukormentes étcsokoládé
- 1 kk. kókuszzsír
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját az eritritollal fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a vizet, citromlevet, a zabpehelylisztet, fehérjeport, sütőport.
A fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgás masszához keverjük óvatosan, nehogy összetörjük a habot.
Nagyméretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és megszórjuk áfonyával, 175 fokon 10 percig sütjük.
Ha elkészült, még melegen feltekerjük, amikor kihűlt megtöltjük az előtte megfőzött pudinggal, melyet darált dióval és rumaromával ízesítettünk.
Legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon a pudingos krém, utána a csokoládét a kókuszzsírral felolvasszuk és a kész piskótatekercsre csurgatjuk.
Irány a hűtő dermedésig, majd lehet szeletelni a mi kis piskótánkat.
Jó étvágyat kívánok!