Ezt a sütit pillanatok alatt össze lehet dobni, de az eredmény olyan lesz, mintha órákat töltöttünk volna el a konyhában. Ráadásul még a sütőt se kell bekapcsolni hozzá, ami azért ebben a hőségben elég jó tulajdonság! 🙂
Hozzávalók:
- 22 dkg keksz (cukormentes változat)
- 20 dkg Peak Wheytella mogyorókrém
- 2 dl feketekávé
- 25 dkg mascarpone
Elkészítése:
1. Főzd le a kávét és hagyd kihűlni.
2. A szobahőmérsékletű Wheytellát keverjük össze a mascarponeval.
3. A kekszeket forgassuk bele a kihűlt kávéba, de ne áztassuk szét, mert ha túl puha lesz, akkor készítés közben az összerogyadozó Pisai ferde toronnyal fogunk harcolni! 🙂
4. Az első beáztatott keksz tetejét kenjük meg a krémmel, rakjuk rá a következő kekszet, kenjük meg annak a tetejét is, és így tovább. A 22 dkg kekszből érdemes két tornyot csinálni, különben tuti katasztrófa lesz! 🙂
5. Ha kész a torony, fektessük le, és kenjük le a maradék krémmel a külsejét is.
6. Rakjuk a hűtőbe egy éjszakára.
7. Másnap már könnyen szeletelhetővé válik. Ferdén, 1 cm vastagságúakra vágjuk fel a süteményünket.
Jó étvágyat!
Tápérték:
100 g zebrakeksz 334,1 kcal-t, 10,1 g fehérjét, 26,3 g szénhidrátot és 24,3 g zsírt tartalmaz.