-+=
Olvasási idő: 2 perc

A cukkini mindig a diétázók népszerű konyhatartozéka volt és lesz is… hiszen alacsony kalória tartalma miatt szinte bármikor ehetjük! És bármibe!…

Bizony! Nemcsak amolyan sós-párolt-sűlt zöldségköretként tudod fogyasztani, hanem nagyon könnyen lehet vele sok-sok sós ÉS ÉDES! finomságot is elkészíteni!

Miért teszek cukkinit a sütikbe, tésztákba?

  • Az íze teljesen semleges, nem fogod érezni a cukkini ízét. Így édes és sós sütiknek is kiváló tartozéka! 🙂
  • Magas a rosttartalma, így a szénhidrát felszívódást tudod lassítani. Bár alapból nem kell gyors felszívódású szénhidrátokat enni agyba-főbe…
  • A lisztes-vajas szekcióból kevesebb mennyiség kell az ételhez, ha cukkinit használsz. Vagyis kevesebb a kalória, mégis laktatóbb.
  • A cukkininek köszönhetően igazán krémes süteményt kapsz – még hozza plusz zsír nélkül!
  • Szinte kalóriamentesen növeled az étel mennyiségét!
  • Aki még fittebb recepteket akar az édesítővel és zabliszttel helyettesítse a cukrot és a fehérlisztet!

Ezek után hoztam Nektek két szuper receptet – egy édeset és egy sósat, hogy megmutassam, a cukkini milyen nagyszerűen be tud épülni a kedvenc finomságaink közé!

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Cukkinis brownie – avagy nagyon krémes kakaós fitt süti!

Puha és krémes a belseje, és  jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a klasszikus brownie, mivel vaj helyett cukkini van benne! A cukkini nem érződik benne, és a csokis szín miatt nem is látszik – vagyis aki nem tudja, az el sem hiszi 🙂

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 200 g cukkini (reszelve, kinyomkodva)
  • 100 g zabpehelyliszt – ebből 30 g helyettesíthető csokis fehérje porral
  • 20 g holland kakaópor csipetnyi só édesítő
  • 150 g joghurt
  • édesítő ízlés szerint + mogyoró, dió

Ezeket kell összekeverni, és közepes hőfokon 20 percig sütni sütőpapíros vagy szilikonos formában.

A másik nagy kedvencem, aminek nagyon szuper állagot ad a cukkini, az a pizzatészta!

Hozzávalók:

A hozzávalókat összekeverjük, majd a sütőpapírral kibélelt pizzaformára egyengetjük. 180 fokon 15 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, és picit hűlni hagyjuk. Utána lehet rátolni a feltétet, majd újra sütni egy 10 percig!
Visszatesszük a sütőbe még kb. 10-15 percre (amíg a sajt meg nem olvad).

Több cukkini recept ITT!

cukkini

cukkini diétában

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.