-+=
Olvasási idő: 3 perc

Az őszről kinek mi jut eszébe? Sárguló falevelek? Szép séták? Narancssárga dekor-tökök és gesztenyék? Kedvenc bolyhos kispulcsi? Vagy inkább forrótea, neocitrán, zsebkendőhegyek… és egy jó kis megfázás…

Nos, mi szeretnénk, hogy inkább az ősz első “csodáiból” merítkezz, így adunk pár tippet, hogy elkerüld a taknyos-szezont!

Multivitamin – és C-vitamin: az alapok!

Igen, tudjuk, végtelenül elcsépelt, de egy általános multivitam plusz C-vitaminnal megtoldva igenis a legjobb!

Fontos! A természetben fellelhető tápanyagok – így a vitaminok, ásványi anyagok is, akkor fejtik ki legjobban a hatásukat, ha az evolúció során kialakult természetes kis közegében vannak – magyarán ezzel együtt fogyasztjuk őket. Egy szimpla aszkorbinsav messziről sincs a “természetes” közegében – hiszen akár a csipkebogyóban, akár a szőlőmagban más anyagok, antioxidánsok vannak.

Ezért mindenképp ne csak egy sima aszkorbinsavat válassz!

A Peak esetén a szőlőmagból kivont C-vitamin hatása például akkor érvényesül a legjobban, ha a saját környezetében van! EZÉRT nem csak egy snassz aszkorbinsavval tudjuk le a C-vitamint, hanem mellé polifenolokat és a szintén szőlőmagból kivont OPCs-t is beletesszük – hogy a vitaminunk teljesen “otthon érezze” magát – és maximális hatékonysággal szívódon fel!

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

A hagyma

A hagyma (különösen a vöröshagyma és a fokhagyma) fogyasztása napi szinten bizonyíthatóan ellenállóbbá teszi a szervezetet. Kísérletben igazolták, hogy az allicin (ami legnagyobb mennyiségben a fokhagymában található meg) nevű kénvegyületet fogyasztók csoportjából lényegesen kevesebben betegedtek meg, mint a placebo csoport, miután a koncentrált allicint kapókat és a placebot szedő csoportot egyaránt próbálták influenzával megfertőzni.

Kurkuma

A kurkumát világos, narancssárga fűszer, az indiai konyha alapanyaga. Amiért ide került az az, hogy nagyon erős gyulladáscsökkentő, és erőteljes bioaktív gyógyhatású vegyületeket tartalmaz! Torokfájás ellen is szuper, de preventív sem árt a fogyasztása! Ha nem jön be az íze, akkor már a porocska kapszulázva is elérhető!

A gyömbér

Szeszkviterpének nevezett vegyületet tartalmaz, ami egyszerre gyulladáscsökkentő hatású, segít a bedugult orron és a köhögésen. A Kaohsiung Egyetemen – ami ez egyik vezető tajvani orvosi egyetem -egyenesen azt sikerült bebizonyítani, hogy a nyers gyömbér gátolja a legtöbb vírustörzs szaporodását.

Elég csípős, de hasznos mód, ha hámozott gyömbért nyersen elrágcsálsz. Egy fokkal kevésbé durva, de a teába, vagy limonádéba rakott kiskanálnyi nyers gyömbér hasonló hatással bír.

Melegítő-Peak leves!

Egy bögrényi forró leves, ha átfagytál! Ugye, mennyire ól tud esni? Még a kezdődő náthát is kikúrálja! Persze a levesek tápértéke sajnos sokszor alul marad az elvártnál… ezért vértezd fel magad a szuper fehérjetartalmú Slim Protein Soup diétás, szinte csak fehérje tartalmú levesporaival!

Bónusz tipp, ami kötelező, ha nagyon beteges típus vagy!

Ugye a sok gyümölcs igazi immunrendszer-tuning… de a mai gyümölcsök vitamintartalma sokkal kevesebb, mint anno… így szinte lehetetlen annyit ennünk belőle, hogy az felerősítsen minket.

Itt jön a képbe azoknak a gyógynövényeknek és gyümölcsöknek a kivonata, amelyek SEGÍTIK a szervezeted immunaktivitásást növelni! Vagyis a gyümölcsturmixok királynője, a Superfood Reds!

Fontos vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok, nyomelemek, probiotikumok komplexe, mindez teljesen természetes formában!Igen nem kell több kiló almát és répát megenned, egy kanál fincsi gyümölcspor, és iszonyat sokat tettél a szervezetedért!

Gondolj a gyerekőcöd egészségére is!

megfázás

megfázás ellen

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!

Referenciák:

Bjelakovic G, Nikolova D, Gluud LL, Simonetti RG, Gluud C (March 2012). "Antioxidant supplements for prevention of mortality in healthy participants and patients with various diseases
Manwaring WH (June 1945). "Ascorbic Acid vs. the Common Cold". California and Western Medicine. 62 (6): 309–10. PMC 1781017. PMID 18747053.