A répatorta sokunk kedvence. Ha még nem próbáltad, mindenképp érdemes. Sokan bár félnek tőle; zöldségből mégis hogyan lehet tortát készíteni?! Nem kell tőle tartanod neked sem, a sárgarépa bizony nagyon jó alapja lehet egy finom, édes süteménynek is. Így ez a recept, ami a répatorta muffin változata Húsvét alkalmával különösen jól jöhet, de bármikor elkészítheted, amikor egy kis különleges diétás édességre vágysz.
Muffin
Hozzávalók a tésztához:
- 7 tojásfehérje
- 50g vaníliás vagy semleges fehérjepor (lehetőleg ne kazein)
- 2 db banán
- 200 g zsírszegény joghurt (legjobb, ha görög joghurtot használsz)
- 55 g hajdina
- 25 g kókuszliszt
- 350 g reszelt sárgarépa
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 tk. fahéj
- folyékony édesítő tetszés szerint
Hozzávalók a krémhez:
- 250 g zsírszegény joghurt (itt is lehetőleg görögjoghurt)
- 40 g vaníliás fehérjepor (lehetőleg kazein)
Répás muffin
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.
A tojásfehérjéket, fehérjeport, banánt, joghurtot és a hajdinát egy botmixer segítségével turmixold össze. Ezután add hozzá a szódabikarbónát és a kókuszlisztet majd keverd tovább. Végül öntsd hozzá a reszelt sárgarépát és a fahéjat is. Kóstold meg, ha nem elég édes adj hozzá még annyi édesítőt, amennyi a Te ízlésvilágodnak megfelel.
Ne ijedj meg, kissé folyós lesz az állaga. Töltsd meg a muffinformákat a masszával és tedd a sütőbe 25-30 percre.
A joghurtot és a fehérjeport keverd puding állagúra, jó sűrűre. Ezért is jobb, ha kazeint használsz. Tedd egy zacskóba a masszát, lyukaszd ki és díszítsd vele a kihűlt muffinokat.
Ha ezt megkóstolod, garantált, hogy megszereted a répatortát is!