Édesburgonya krémleves gyorsabban, mint gondolnád!
Édesburgonya krémleves gyorsabban, mint gondolnád!
Gyorsítsd édesburgonya porral a levesfőzési időt!
Gyorsítsd édesburgonya porral a levesfőzési időt!
-+=
Olvasási idő: 2 percÉdesburgonya… mikor még évekkel először meghallottam, nem tudtam hova tenni ezt a képződményt, viszont az íze azóta is különleges élmény minden alkalommal, legyen sós, édes vagy fűszeres a belőle készült étel. Sokan nem is tudják, hogy valójában – rendszertanilag – köze sincs a hagyományos értelemben vett krumplihoz, csupán a gyökérgumójának alakja hasonlít rá, mégis egy egészséges alternatíva lehet a diétázóknak.
A Sweet Potato porral pedig gyorsíthatunk a sütési-főzési folyamaton, hiszen nem kell kivárni, míg tökéletesen megfő a batáta, ugyanakkor minden tápanyag, amiért érdemes fogyasztani, benne marad.
A krémlevesek mindig átmelegítik a szívünket. Nem kifejezetten csak a hideg téli esték étele, hiszen egy nyári vacsora finom és könnyű fogása is lehet. Most egy gyors, fűszeres recept következik, kifejezetten szuperhősnő-időzsonglőr háziasszonyoknak!
Hozzávalók:
33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 ek. olívaolaj vagy kókuszolaj
- 3 púpozott ek. Sweet Potato édesburgonyapor
- 2 ek. curry fűszerkeverék
- ½ kk. Cayenne bors
- ½ ek. fokhagyma granulátum
- ½ ek. őrölt gyömbér
- 1 csapott ek. Himalája só
- 2 csipet bors
- 1 Cocomas kókusztejszín (helyette lehet 3 dl kókusztej, viszont akkor csökkentsd a víz mennyiségét a negyedére)
- 4 dl víz
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és a kókuszzsíron vagy olívaolajon megdinszteljük.
A fokhagymagerezdeket lereszeljük, és a hagymához adjuk folyamatos kevergetés mellett.
Beleöntjük a kókusztejszínt és a 4 dl vizet, majd jöhetnek a fűszerek: Himalája sót, borsot, curry-t, Cayenne borsot, gyömbért teszünk bele, majd megvárjuk, míg felforr az elegyünk.
A végén adjuk hozzá a Peak édesburgonyaport és szépen elkeverjük. Egy botmixerrel segíthetjük a krémesebb állag elérését, végül várjuk meg, amíg újra forr a levesünk és már tálalhatjuk is. Forrón az igazi, a csípős ízek kedvelői megspékelhetik egy kis plusz chiliporral, mint ahogy én is!
Jó étvágyat!
édesburgonya
édesburgonya krémleves
Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!