Ideje, hogy a konyhai hámozót ne csak arra használd, hogy a krumpli homokos héját eltávolítsd. A „szeletelési” funkcióját is bevetheted például a következő finom receptnél, ami adagonként csupán 124 kalóriát tartalmaz.
Lazac
A halfogyasztás pozitívumával valószínűleg tisztában vagy, azzal viszont lehet nem, hogy a lazac ebben az értelemben az élen jár. A lazachús nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavat, amit a szervezeted a vitaminokhoz hasonlóan nem tud előállítani. Ezért is szükséges külön odafigyelned a bevitelére, akár természetes forrásból, akár kiegészítő formájában.
Most pedig lássuk ezt az egyszerű receptet!
Hozzávalók:
- 2 db édeskömény gumó vékony csíkokra hámozva
- 2 evőkanál citromlé
- 1 csipet tengeri só
- 1 és ½ teáskanál dijoni mustár
- 2 evőkanál MCT olaj vagy olívaolaj
- frissen őrölt feketebors ízlés szerint
- 1-2 teáskanál apróra vágott édeskömény levél
- 150 grammos lazac szelet
- citrom gerezdek a tálaláshoz
Lazac saláta
Elkészítés:
1. Egy konyhai hámozóval készíts papír vékonyságú csíkokat az édesköményből, majd tedd félre.
2. Egy nagy tálban keverd össze a citromlevet, a sót és a mustárt. Lassan csorgasd hozzá az olajt és keverd közben tovább. Ezután tedd bele a borsot is.
3. Tedd az édeskömény csíkokat az elkészült dresszingbe az apró levéldarabokkal együtt.
4. 4 tányéron oszd el a füstölt lazacot, halmozd mellé a salátát és tálald a citrom gerezdekkel.
Miért ne étkeznél a diétádban is ízletesen!? Jó étvágyat!