A püspökkenyér elkészítéséből anyukám már hagyományt teremtett. Kicsi korom óta minden karácsonykor elkészíti. A világon a legfinomabbat ő süti. Innen jött az ötlet, hogy idén én is kipróbálnék valami hasonlót. Nem klasszikus püspökkenyeret, hiszen vele nem versengenék, hanem egy egyszerűbb és lényegesen gyorsabb karácsonyi kenyér diétás változatával próbálkoztam.
Banánkenyér
Hozzávalók:
- 250 g zabliszt
- 3 banán
- 50 g kókuszzsír
- 100 gramm természetes édesítő
- 2 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- csipet só
- 2 teáskanál vanília aroma vagy 1 vanília kikapart belseje
Banánkenyér recept
Elkészítése:
A kókuszzsírt keverd ki a vaníliával, édesítővel, tojással. A lisztet keverd össze a sóval, szódabikarbónával, sütőporral. A banánt törd össze villával, püré állagúra, majd keverd bele a tojásos masszába, ezután a lisztet is forgasd bele.
Tedd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt őzgerinc vagy kenyérsütő formába. 180 fokon előmelegített sütőben körülbelül 30 percig süsd.
5-10 perc pihentetés után, vedd ki a formából. Ha teljesen kihűlt, szeleteld fel.
Tökéletes vendégváró finomság!