Szerencsére nem Popey-i értelemben lesz erős az elkészített piskótád, ugyanis spenótot nem találsz az összetevők között, de értékes fehérjéket annál inkább. A töltelék egyébként rád van bízva: vaníliás, csokis, de akár gyümölcsös fehérjével is feldobhatod a sütidet.
Hogyan készítsd el életed legfinomabb fehérjés piskótáját?
Piskóta
Hozzávalók a tésztához:
- 5 evőkanál kókuszliszt/mandulaliszt
- 3 evőkanál útifűmaghéj
- 2 evőkanál vaníliás fehérje
- 1 tojás
- 3 deciliter víz
- 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
Fehérjés piskóta
A kedvenc fehérjeporod és kevés víz felhasználásával (esetleg kókusztej bevetésével) puding állagúra készítsd el a masszát, amivel megkenheted a kész tésztát. Esetleg cukormentes lekvárral tökéletes lekváros piskótát készíthetsz.
Az elkészítés nagyon egyszerű. A tészta alkotóit alaposan keverd össze, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítsd ki. 200 fokon 20 percig süsd. Hagyd kihűlni a piskótát, majd húzd le róla a sütőpapírt, kend meg a kikevert töltelékkel, és bátran tekerd fel.
A tetejére olvaszthatsz egy kis étcsokoládét, vagy megszórhatod dióval, de így „magában” is mennyei desszert.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Fehérjésen izmos piskóta" című cikkhezKókuszliszt vagy mandulaliszt??????? Szerintem nagyon nem mindegy, a két liszt teljesen másképp viselkedik, kizárt, hogy mindkettővel működjön a recept ugyanezen összetevőkkel. Kipróbálta valaki?