Biztosan Te is tudod, hogy miről van szó. Finom szivacsos piskótatészta lekvárral megkenve, feltekerve. A nagyi nem tudta elrontani. Te sem fogod, de egy biztos, hogyha az alábbi recept alapján készíted el, akkor az alakod is hálás lesz érte!
Piskótatekercs
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 ek zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
- 2 ek Peak Whey Delicious vaníliás fehérjepor
- 5 ek víz
- 1 kk sütőpor
- 2 ek eritritol
- cukromentes baracklekvár
Fehérjés piskótatekercs
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk és a sárgáját az eritritollal fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a vizet, a zabpehelylisztet, fehérjeport, sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgás masszához keverjük óvatosan, nehogy összetörjük a habot.
Nagyméretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 175 fokon 10 percig sütjük. Ha elkészült, még melegen feltekerjük, amikor kihűlt cukormentes lekvárral megtöltjük.
Egy biztos, hogy hamar el fog fogyni!