Mostanában sokat írtak a gesztenye ízről a csajok a Peak Girl Zárt csoportban, így muszáj volt egy ilyen sütit sütnöm nekem is. Hiába, itt a gesztenye-szezon. 🙂 Ennek a sütinek teljesen natúr gesztenye az alapja, a többi már „csak” ráadás! Nekem tökéletesen kielégítette a gesztenye utáni vágyamat.
Hozzávalók kb. 12 kockához
- 130 g NoCarb rost sütőmix
- 125 g natúr gesztenyemassza (esetemben Maroni)
- 70 g törökmogyoróliszt (Helyettesítheted csokis fehérjeporral is)
- 15 g holland cukormentes kakaópor
- 3.5 dl langyos víz
- 5 g szódabikarbóna
- Ízlés szerint Stevia vagy Eritrit, de az egyik legegyszerűbb megoldás, ha NoCarb édesítőt használsz, ami a kettő együtt. Vagy pedig az általam használt Dia Wellness édesítőt.
Tetejére:
Elmaradhatatlan Dietella. Két nagy evőkanál!
Ha nincs otthon, mert már megetted, akkor cukormentes olvasztott csoki. Én extraként belekevertem egy kis Walden áfonyás öntetet, amitől még különlegesebb és finomabb lett.
Elkészítése:
A natúr gesztenyemasszát összetörjük villával, és a vízzel lassú fokozaton összeturmixoljuk.
A rostmixet simán összekeverjük a többi hozzávalóval.
A két keveréket egymáshoz öntjük, és szépen összedolgozzuk csomómentes masszává, kézi habverővel.
Kisebb tepsibe érdemes önteni a masszát, szilikonos sütő papírra.
Előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 percig kell sütni.
A végén, amikor már kihűlt kicsit, akkor érdemes rákenned a tetejére a fantasztikus csokis krémet.
Jó nassolást!