-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Mostanában sokat írtak a gesztenye ízről a csajok a Peak Girl Zárt csoportban, így muszáj volt egy ilyen sütit sütnöm nekem is. Hiába, itt a gesztenye-szezon. 🙂 Ennek a sütinek teljesen natúr gesztenye az alapja, a többi már „csak” ráadás! Nekem tökéletesen kielégítette a gesztenye utáni vágyamat.

Hozzávalók kb. 12 kockához

  • 130 g NoCarb rost sütőmix
  • 125 g natúr gesztenyemassza (esetemben Maroni)
  • 70 g törökmogyoróliszt (Helyettesítheted csokis fehérjeporral is)
  • 15 g holland cukormentes kakaópor
  • 3.5 dl langyos víz
  • 5 g szódabikarbóna
  • Ízlés szerint Stevia vagy Eritrit, de az egyik legegyszerűbb megoldás, ha NoCarb édesítőt használsz, ami a kettő együtt. Vagy pedig az általam használt Dia Wellness édesítőt.

Tetejére:

Elmaradhatatlan Dietella. Két nagy evőkanál!
Ha nincs otthon, mert már megetted, akkor cukormentes olvasztott csoki.  Én extraként belekevertem egy kis Walden áfonyás öntetet, amitől még különlegesebb és finomabb lett.

Elkészítése:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

A natúr gesztenyemasszát összetörjük villával, és a vízzel lassú fokozaton összeturmixoljuk.

A rostmixet simán összekeverjük a többi hozzávalóval.

A két keveréket egymáshoz öntjük, és szépen összedolgozzuk csomómentes masszává, kézi habverővel.

Kisebb tepsibe érdemes önteni a masszát, szilikonos sütő papírra.

Előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 percig kell sütni.

A végén, amikor már kihűlt kicsit, akkor érdemes rákenned a tetejére a fantasztikus csokis krémet.

Jó nassolást!

gesztenyes-csokis-mogyoros-kocka

Gesztenyés süti

Diétás gesztenyés süti

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.