Ha még újdonságnak számít a tempeh számodra, akkor itt utána olvashatsz, hogy miért kedvelt fehérjeforrás a vegánok számára?
Tempeh
Hozzávalók:
- 450 g tempeh
- kókuszolaj
- szójaszósz
- 3-4 zúzott fokhagyma gerezd
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 citrom leve
- 4 db pita
- tzaziki saláta (készen vett vagy otthon is elkészíthető)
- 2 kockázott paradicsom
- 1/2 kockázott kígyóuborka
- 1/2 apróra vágott hagyma
- balzsamecet
Tempeh vegetáriánus recept
Elkészítés:
Vágd fel a tempehet ujjnyi vastagra.
Készítsd el a páclevet. Keverd össze az olíva olajat, a szója szószt, a zúzott fokhagymát, az oregánót és a citromlevet. Helyezd a tempeh darabokat a lébe kb. 1 órára, majd süsd ki őket, amíg ropogósak nem lesznek.
Ezalatt készítsd el a salátát. A paradicsomot, az uborkát és a hagymát vágd fel, majd tedd őket egy tálba. Önts rá egy kis balzsam ecetet és olíva olajat, majd keverd össze.
A pitákat pirítsd meg egy serpenyőben majd helyezd egy tányérra. Halmozz rá a zöldsgekből, tedd rá a tempeh szeleteket, majd a tzazikit. (Természetesen a pita belsejébe is töltheted a hozzávalókat. )
Látod, hús nélkül is lehet fehérjében gazdag ételeket készíteni!