-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ha valami igazán egyszerű és könnyű – ebben az értelmezésben nem a súlyára értem – süteményre vágysz, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a receptet. Hozzávalókat és elkészítést tekintve sem kell túlgondolnod a dolgot, pofonegyszerű lesz! Nézzük csak, hogyan készítsd el!

Habsüti

Hozzávalók:
A mérést megkönnyítvén én egy olyan mérőkanalat használtam, ami a fehérjepor adagolója is.

  • 4 szoba hőmérsékletű tojás
  • 3 adagolókanál vaníliás fehérjepor (ha nincs otthon, használj zablisztet)
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 3 adagolókanál eritrit
  • 2 adagolókanál olvasztott kókuszolaj
  • 5 dl langyos zsírszegény tej

Habsüti könnyű desszert

Elkészítés:

160 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy tetszés szerinti formát (kisebbet, kb. 20 cm x 20 cm-es) bélelj ki sütőpapírral. Most egy hosszúkás, püspökkenyér formában sütöttem.

Válaszd szét a tojásokat.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

A sárgákat mixeld habosra az eritrittel. Add hozzá a kókuszolajat és a vaníliát. Keverd kb. 2 percig.

Tedd bele a lisztet vagy fehérjét (vagy vegyesen) és addig keverd, amíg teljesen egységes masszát nem kapsz.

Fokozatosan add hozzá a keményre vert tojásfehérjét. Egyszerre csak a harmadát, majd lassan az egészet forgasd bele a masszába. Kis adagonként add hozzá a tejet, de óvatosan keverd, hogy a tojáshab ne törjön túlságosan. Lehet, hogy egy kicsit hígnak fog tűnni a massza, de ne ijedj meg, szépen össze fog állni.

Ha megvan, öntsd a formába és kb. 60 perc alatt süsd készre, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Fontos, hogy alsó rácsra tedd.

Miután megsült, hagyd teljesen kihűlni. Ha a sütőpapír végeit megfogod, ügyesen ki tudod emelni a formából. Nincs más hátra, mint szeletelni.

Ha szeretnéd, szórd meg porrá őrölt eritrittel, vagy mint én, kínáld egy gyors málnaöntettel (fagyasztott málna, édesítő és egy pici tej összeturmixolva).

Jó étvágyat!:)

habsuti-feherjes-sutemeny

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!