-+=
Olvasási idő: < 1 percOlvasgattam a dédimamám régi feljegyzéseit, amiket a szakácskönyvbe szamárfüles papíron rakott el. Így került a kezembe ez az elfeledett régi alföldi recept, amit kicsit átalakítva máris olcsó, fehérjedús, finom, de alakbarát édességet kapunk.
Előkészítés | 10 perc |
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
- 20 dkg adzuki bab vagy natúr bab
- 10 dkg mandula
- 1 pohár víz
- 1 ek Peak Almondy mandulavaj (a vízzel összekeverve + összemelegítve)
- 60 g Peak Micellar Casein fehérjepor
- Peak Tasty Drops édesítő 30 ml bármelyik ízt választhatod
- fahéj / kakaó beforgatáshoz
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Főzzük puhára a babot sótlan enyhén szódabikarbónás vízben
- Szűrjük le.
- Turmixoljuk össze a vízzel, mandulavajjal és az aromával
- Keverjük bele a fehérjeport és a mandulát
- Formázzuk kb. nagyobb mogyoró méretű golyókat
- Forgassuk fahéjba/kakaóporba
- Hűtőben tárolva 1-2 hétig eláll
marcipán golyó
hamis marcipán golyó
Tápanyagadatok
Kalóriacsökkentett hamis marcipán
Kiszerelés 30g
Energia (kcal) 189
Ebből zsírsavak (kcal) 72
% DV (napi érték)*
Összes zsír 8g
12%
Szénhidrát 15g
5%
Fehérje 15g
30%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).