Mi a jó a muffinban? Könnyen és gyorsan elkészíthető, kényelmesen fogyasztható, és nagyon finom. Rengeteg variációban elkészítheted, de most nézzünk egy fehérjében gazdag kókuszos egyedet.
Hozzávalók:
- 60 g apró szemű zabpehely
- fél tasak sütőpor
- 2 mérőkanál vaníliás fehérjepor
- 2 tojásfehérje
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- vanília rúd ízlés szerint
- édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A zabpelyhet áztasd be, majd add hozzá a fehérjeport, a kókuszreszeléket, a sütőport, a vaníliát és az édesítőt. Amikor jól összekeverted, mehet bele a sütőpor is, és ismét jól keverd el, hogy mindenhova jusson. A két tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a masszába.
A tésztát kis szilikon muffin formákba halmozd bele, de ne töltsd csordultig őket, mert különben kifolyik sütés során. Ha nincs szilikonformád, óvatosan kend ki kókuszzsírral a sütőformát belülről, mielőtt beleöntenéd a muffin tésztát. 20-25 perc alatt meg is sül.
Tipp: egy doboz natúr joghurtot keverj el ízlés szerint édesítővel, és kend meg vele a muffinok tetejét. Végül szórj rá kókuszreszeléket és már eheted is!