Hatalmas kókuszos süti fan vagyok így bizony időről időre muszáj valamilyen formában elkészítenem, hogy megnyugodjon a lelkem. Általában törekszem arra, hogy egy-egy alapanyagból minden alkalommal kicsit mást hozzak ki, ami sokszor meglehetősen nehézkes és rizikós, de fő a változatosság 🙂
Most sem volt ez másképp és a végeredmény egy nagyon puha, krémes állagú sütemény lett.
Bátran használjatok ti is cukkinit a sütikhez, egyáltalán nem lesz „zöldség íze” a dolognak! Cserében segít, hogy ne legyen száraz a tésztánk, hozzáadunk egy teljesen természetes rost és értékes tápanyagforrást, csökkentjük vele az kalóriaértéket is és nem utolsó sorban a szénhidrát felszívódását.
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 150 gramm reszelt cukkini
- 80 gramm zabliszt
- 40 gramm rizsliszt
- 2 db tojás
- 30 gramm kókuszreszelék
- 80 gramm kókusztej
- Édesítőszer ízlés szerint
- 30 gramm kókuszreszelék
- 5 db tojásfehérje
- Édesítőszer ízlés szerint
Hozzávalók
A tészta
Tojáshab
|
- Az összes hozzávalót összekevertem és hagytam pár percet pihenni.
- Egy kivajazott/zsírozott tepsibe öntöttem a masszát és 180 fokon 40 perc alatt készre sütöttem.
- Közben 5 darab tojásfehérjét kemény habbá vertem, édesítettem és óvatosan hozzákevertem még 50 g kókuszreszeléket.
- Elegyengettem a tészta tetejére a kókuszos tojáshabot és vissza tettem a sütőbe amíg szépen megpírul a teteje.