Ez az egyik kedvenc receptem, mert egyszerű elkészíteni, és a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá, ami ilyen kánikulában nem egy utolsó dolog. Az összetevők mennyiségét csak nagyjából tudom megadni, hiszen ez attól függ igazán, hogy mekkora formában készíted.
Málna
Nos, az összetevők:
- zsírszegény tejföl (~két kispohár) vagy natúr joghurt (~ 3-4 doboz)
- édesítő szájízed szerint
- 1 csomag babapiskóta (teljes kiőrlésű, cukormentes)
- házi málnaszörp
- málna
Málna desszert
Jelen esetben én egy kisebb kerek jénai tálban készítettem, de bármilyen forma és méret megfelel, csak akkor az arányok változnak.
Az aljára szépen egymás mellé rakd le a babapiskótát, majd locsold meg málnaszörppel. Ha keményebb (nehezebben puhul) a babapiskóta, több szörpöt önthetsz rá. A tejfölt vagy a joghurtot egy tálban keverd ki alaposan annyi édesítővel, olyan édesre, ahogy neked tetszik. A felét kanalazd a szörpös babapiskótára és szórd meg málnával. Jöhet újra egy réteg babapiskóta, szörp, szósz, málna.
Ha ez megvan, mehet a hűtőszekrénybe pár órára, amíg a piskóta megpuhul.
Tálalhatod málna- vagy csokiöntettel, de a’ la natúr is ütős.
Jó étvágyat!