Nagyon szeretek sütni főleg akkor, ha nyugodt szívvel adhatom szeretteimnek és én magam is lelkiismeret furdalás nélkül csipegethetek az édes, ám mégis egészséges finomságból. Ez a recept az egyik kedvencem. Amikor sül, az egész konyhában isteni illat terjeng és már alig várom, hogy végre megkóstolhassam ezt a békebeli, azonban mégis reform kuglófot. A recept egyébként glutén- és laktózmentes.
Málnás sütemény
Málnás-csokis kuglóf
- 150 g kókuszliszt
- 50 g kókuszreszelék (az arányok eltolhatók, összesen 200 g)
- 1/2 tasak sütőpor
- 3 db alma
- 1 db banán
- 2 ek. holland kakaópor
- 3 tojás
- 3 ek. édesítő
- nagy kakaótartalmú étcsoki (lehetőleg cukormentes)
- egy marék fagyasztott málna
- kókuszzsír a kenéshez
Málnás sütemény fehérjével
A kakaó mellé tehetsz bele 3 adagolókanálnyi fehérjeport is, ebben az esetben viszont csökkentsd a kókuszliszt mennyiségét 50 grammal.
Pucold meg az almákat és a banánt, majd botmixerrel pépesítsd. A száraz anyagokat keverd össze egy tálban. Válaszd szét a tojások fehérjéjét a sárgájától, a fehérjét pedig verd kemény habbá. A száraz anyaghoz add a gyümölcsöt, a tojássárgát, a kókuszcukrot és jól keverd el. Óvatosan forgasd bele a tojásfehérjét is. Vágd apróra a csokit és szórd bele a masszába.
Kend ki a kuglóf formát (ha nincs otthon muffin formát is használhatsz), öntsd bele a masszát és a 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 10 percig süsd, majd vedd vissza a hőfokot 150-re és figyeld, nehogy túlsüljön. Közben ne nyisd ki a sütő ajtaját! Kb. 35-40 perc, amíg sül, de ez sütőtől függ, szóval lesegesd közben, nehogy megégjen. Ha kész, borítsd ki a formából, majd a tetejére szórj pár szem málnát és csokit, amikor még meleg. Ha meghűlt, tedd a hűtőszekrénybe fél órára. A csoki megdermed kívül-belül és isteni ropogós lesz:)
Finom alakbarát kuglóf a hétköznapokra, vagy akár ünnepekre is!
Peak Girls – Z. Rita – olvasói bejegyzés
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!