Minden ember palacsinta rajongó. Ne is tagadd, hiszen Te is imádod…. vagy a hagyományos-lekváros oldalt, esetleg a durvulós nutellás verziót…. vagy a diétás proteines-túrókrémmel töltött vonalon mozogsz… palacsinta KELL Neked. Ha máshoz nem, hát az életben maradáshoz.
A Peak KOLLAGÉNES palacsinta port talán már nem kell bemutatni hiszen ismerik: 1 összetevős, azaz CSAK VÍZ hozzáadásával készíthető peak-pakk feltekerhető, tökéletes ízű, állagú… na meg tápértékű PROTEINES palacsinta! Magas fehérje, összetett szénhidrát, kevés zsír… minden, amit egy diétás palkótól elvárunk – mindezt úgy, hogy hozza a hagyományos ízt ás ruganyos pihepuha állagot. (EZÉRT van benne KOLLAGÉN, a palacsinta textúráját is tökéletesíti, nemcsak a bőrödét!)
Kis kitérő! Miért nem csak-fehérje a palacsinta?
Sok gasztro-blogger villog azzal, hogy nekik bizony CSAK fehérje tartalmú a palijuk. A miénk nem. Két fő ok miatt:
- A fehérje esszenciális tápanyag, pláne diétában! DE! Mellette a kiegyensúlyozott étkezést támogatjuk, sporttal kiegészítve – így ha valaki edz, és hosszú távon gondolkodik, akkor KELL jó szénhidrátforrás a tányérjára. Azaz épp a palacsintájában. Semmi szélsőségeskedés!
- A csak fehérje por alapú palik más ízűek. Szárazak, nem tekerednek, törnek. Mi nem akarunk csalódást okozni, a nagyi-féle palkót akarjuk adni, SOKKAL diétásabb formában!
Szóval van egy tök jó Peak pali porunk. Miénk a világ? Lehet. Ugyanis NEMCSAK a szimpla palacsinta vonalon nyomulhatsz, bár hozzáteszem, az sem kispályás! A Peak-csapata kicsit tágította a palacsinta – perspektívát, és az alábbi jópofa recepteket és ötleteket hozta!
MINDEGYIK RECEPTHEZHEZ az alap: a kollagénes PALACSINTAPOR (50g) + VÍZ (120ml)!
Peak-palacsinta felhasználási tippek!
1. Túró-rudi palacsinta! Pici kakaóporral máris csokis palit kaphatsz, ami a kontrasztos túrókrémmel menő, fehérjedús nasi. És jól látod. Nagyon diétás. Amolyan túró-rudi feeling!
2. Palacsinta – de muffin! Az alap tésztát MUFFINKÉNT is kisütheted!
3. A nutellás palacsinta, ami olyan mint a Rolling Stones! Örök és megunhatatlan. Minden jól nevelt generáció imádja. Imádjad Te is, naná, hogy egészségesen és diétásan! Van hozzá fehérjegazdag, cukormetes peak-nutellánk, ami nutella élményt ad, kevesebb vacak kalóriával. Tudjuk, ez a mennyország! 🙂
4. Jöhet még egy nagy sláger? Mogyoróvajas palacsinta, Peak-módra! 100% Mogyivakas krémmel, banánnak… nemcsak mutatós, de egy kemény edzés után, még diétában sem lehet egy csepp kifogás, lelkiismeret furdalás, ha letolsz egy tányérral. Egy jóóó nagy tányérral!
5. Nem a méret a lényeg! Hanem a vastagság 🙂 Amerikai palacsintát is készíthetsz! Kevesebb vízzel, vastagabb, amerikai típusú palacsintát is készíthetsz, amit simán megtölthetsz például a Peak Crunchy krémével!
6. Ugyanezen a koncepción, pici kókuszolajon felbuzdulva gofri sütőben is kisütheted!
7. Almás palacsinta! Reszelt almával, plusz egy tojással igazán új ízekre evezhetsz! Nagyon menő, mini almás palacsinták készülhetnek peak-pakk, amit kötelező lesz aztán valami finom fehérjébe beletunkolni!
8. Palacsinta torta! Nem tudom, Te hogy vagy vele, de nekem a palacsinta torta volt minden idők nagy kedvence. Simán kenterbe verte a piskótatészta vonalat! A Peak palacsinta porból legalább 20 db palacsinta kisül…szóval egész magas tortákkal lehet menőzni!
9. FÁNKNAK is kisüthető! Gondoltad volna? Szilikonos formában, simán kisüthető ez a palacsintapor fánknak!
10. Végül! A kreativitás csúcsa: miért ne csinálhatnánk palacsintatésztából széles metéltet? Na-de-tényleg…MIÉRT NE? Süsd-csavard, majd vágd fel ujjnyi kis csíkokra… és tökéletes proteines tésztaalap mákhoz, grízhez, túróhoz… mindenhez. Najó, vörösboros marhapörihez meredek lenne. Szóval majdnem mindenhez!
Palacsintapor sütés ÉLŐBEN és recept ITT!