Egy isteni angol sütemény, a Crumble, más néven morzsasüti újragondolt, diétás, bögrés receptje. Készítsd el, és a rabja leszel!
Morzsasüti
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1,5 bögre zabliszt
- 2 bögre zabpehely
- 0,5 bögre protein
- késhegyni szódabikarbóna
- 1 bögre édesítő (nálam eritrit)
- 1 bögre kókuszzsír
A krémhez:
- 2 db érett avokádó
- 0,5 bögre édesítő
- 3-4 evőkanál natúr kakaópor
- kevés víz
Proteines morzsasüti
Elkészítése:
A tészta száraz alapanyagait egy tálba összekeverjük és elkezdjük hozzá adagolni a kókuszzsírt, annyit amennyivel épphogy összeáll, de még nincs gyúrható állapotba. A 3/4 részét sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 170 fokon sütjük körülbelül 10 percig. Ez idő alatt elkészítjük a krémet. Lepürésítjük az avokádót, majd hozzákeverjük a kakaóport, a proteint, az édesítőt és attól függően mennyire száraz a krém, egy kevés vizet. Egy sűrű, de kenhető masszát kell, hogy kapjunk. Miután letelt a 10 perc, a tésztaalapot kivesszük a sütőből, ráöntjük a krémet, majd a tetejét megszórjuk a maradék tésztával és visszatesszük sülni még kb 15 percig, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
Jó étvágyat!
Peak Girls – olvasói bejegyzés és képillusztráció, Szabó Nicky, Palatinus Team, fitness modell
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!