Sajttortából rengeteg változatot találsz az internetet. Ez egy picivel különlegesebb és a barátaidnak is biztosan tetszeni fog. Itt a kekszes alapot megsütjük – a krém pedig nagyon durván krémes. Természetesen cukormentesen, fehérjedúsan, ahogy megszokhattad!
Érdekessége, hogy bár csinálhatjuk zabkekszből is – de annál MÉG „természetesebb” és diétásabb a zabpehely… bár tudom, annak nincs olyan íze… DE MOST az amúgy “diétás, de semmi extra” keksz alapot a Peak vajas kekszes ízesítőporral dobtuk fel – és olyan ízhatást kaptunk, ami első kóstolásra (és másodikra is:)) olyan volt, mintha valami nagyon luxus, diós, cukros vajas cookie-t daráltunk volna bele. Pedig nem. Kalóriák nélkül elértük ezt! (Amúgy simán zabos alapba, vagy zabkásába keverve is durva íztuning!!!)
Az alábbi VIDEÓN adok Neked még jó pár tippet, hogyan tudod ezeket az ízesítő porokat szuperül felhasználni!
Pluszban a keményítő helyett FEHÉRJEPORT tettünk a tésztába – így tényleg maximalizálva a proteinbevitelt! Én Keep Calm kazeint használok, nekem az vált be a leginkább a diétás sütiknél, liszt helyett!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
szelet
|
- 200 gramm cukormentes keksz vagy ugyanennyi darált zabpehely
- 60 gramm kókuszolaj vagy vaj olvasztva
- 1 adag Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por vajas keksz íz 250g ez akkor szuper, ha zabbal dolgozol - igazi "győri keksz" feeling, kalória nélkül!
- 250 gramm krémtúró
- 250 gramm mascarpone
- 40 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- 200 ml tej
- 4 db tojás
- áfonya
Hozzávalók
Az alap (20-22 cm forma)
A krém
Pluszban
|
- A kekszet ledaráljuk és hozzáadjuk a kókuszolajat, a kekszes Flav Powdert és az édesítőszert szükség esetén. A tésztát a tortaforma aljába nyomkodjuk.
- A krém hozzávalóit elkeverjük és beleöntjük a formába. Igen, elég folyós, de ne ijedj meg! Szórd meg bátran áfonyával!
- Előmelegített sütőben süssük, 160 fokon 40 percig,
- Érdemes kihülés után hűtőbe tenni 1 éjszakra!