A mogyoró és az alma egy igazán tökéletes páros. Együtt remek ízvilágot alkotnak!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
db
|
- 80 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel fahéjas csiga íz 500g
- 50 gramm zabliszt (nálam zabpehely ledarálva)
- 50 gramm rizsliszt
- 1 db M-es tojás
- 1 evőkanál natúr Skyr joghurt
- 1 evőkanál Peak Peanut Butter mogyoróvaj
- 50 gramm hideg light vaj
- 6 db alma megpucolva, kimagozva, felvágva félkarikákra
- 1 db citrom leve
- 1 adag Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por almás rétes íz 250g
- eritrit ízlés szerint
- darált mogyoró ízlés szerint
- PAM Canola kalóriamentes olajspray
Hozzávalók
Tészta
Töltelék
|
- A tészta hozzávalóit gyúrd össze. Hagyd hűtőben állni 1 órát. Jól gyúrható állagú tésztát kell, hogy kapj.
- Az almákat tisztítsuk meg, a magházukat távolítsuk el, majd vágjuk félbe őket, szeleteljük 2-3 milliméter vastagságúra.
- Az almákat rakd egy nagy edényben, amiben kényelmesen elférnek. Vizet forralunk, beletesszük az eritritet és a citromlevet, majd az almákat. Nem az a célunk, hogy az almákat szétfőzzük, épp csak annyira főzzük meg őket, hogy könnyen hajlíthatóak legyenek a szeletek. Ezt az eredményt 2-3 perc alatt érhetjük el.
- A tésztát nyújtsd ki 2 db sütőpapír között, majd vágd kb 3-4 cm csíkokat belőle.
- A csíkokat szórd meg az almás rétes ízű flav ízesítőporral, darált mogyoróval, rakd sorban végig az almaszeleteket. A tészta alját hajtsd rá az almaszeletekre, majd tekerd fel őket.
- PAM canola kalória mentes olaj spray-el fújd be a muffin sütőt, majd rakd bele ezeket az alma rózsákat.
- Légkeveréses sütőben, 180 fokon 25-35 perc alatt aranybarnára sütjük.