-+=
Olvasási idő: 2 percA mogyoró és az alma egy igazán tökéletes páros. Együtt remek ízvilágot alkotnak!
Nem mellesleg édesapám kedvenc desszertjei is az almarózsák, annyira hogy volt olyan alkalom, mikor egy ültő helyében 12 db-ot megevett. Nem árulok el nagy titkot, hogy annyira finom, hogy érdemes rögtön már dupla adagot sütni belőle.
A mogyoróvaj esetén kizárólag 100% mogyivajat használj – a Peak mogyivaj PONT ilyen: ZÉRÓ CUKOR, ZÉRÓ édesítő, de még emulgeáló sincs benne! Sokunknak ez önmagában kicsit tömény – így light krémsajttal lazítottuk – valami fenséges a páros!!!!
Fehérjepor pedig azért került a receptbe, hogy ezzel is csökkentsük a szénhidrát tartalmát – nem kell lisztkeverékekben gondolkodni, hiszen protein porral és zabliszttel Te is megoldhatod! Ha érdekel, hogyan süss-főzz a fehérje porokkal, ITT egy cikk!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
db
|
Hozzávalók
Tészta
- 80 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel fahéjas csiga íz 500g
- 50 gramm zabliszt (nálam zabpehely ledarálva)
- 50 gramm rizsliszt
- 1 db M-es tojás
- 1 evőkanál natúr Skyr joghurt
- 1 evőkanál Peak Peanut Butter mogyoróvaj
- 50 gramm hideg light vaj
Töltelék
- 6 db alma megpucolva, kimagozva, felvágva félkarikákra
- 1 db citrom leve
- 1 adag Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por almás rétes íz 250g
- eritrit ízlés szerint
- darált mogyoró ízlés szerint
- PAM Canola kalóriamentes olajspray
Hozzávalók
Tészta
Töltelék
|
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit gyúrd össze. Hagyd hűtőben állni 1 órát. Jól gyúrható állagú tésztát kell, hogy kapj.
- Az almákat tisztítsuk meg, a magházukat távolítsuk el, majd vágjuk félbe őket, szeleteljük 2-3 milliméter vastagságúra.
- Az almákat rakd egy nagy edényben, amiben kényelmesen elférnek. Vizet forralunk, beletesszük az eritritet és a citromlevet, majd az almákat. Nem az a célunk, hogy az almákat szétfőzzük, épp csak annyira főzzük meg őket, hogy könnyen hajlíthatóak legyenek a szeletek. Ezt az eredményt 2-3 perc alatt érhetjük el.
- A tésztát nyújtsd ki 2 db sütőpapír között, majd vágd kb 3-4 cm csíkokat belőle.
- A csíkokat szórd meg az almás rétes ízű flav ízesítőporral, darált mogyoróval, rakd sorban végig az almaszeleteket. A tészta alját hajtsd rá az almaszeletekre, majd tekerd fel őket.
- PAM canola kalória mentes olaj spray-el fújd be a muffin sütőt, majd rakd bele ezeket az alma rózsákat.
- Légkeveréses sütőben, 180 fokon 25-35 perc alatt aranybarnára sütjük.