A palacsintát mindenki szereti, na és a palacsintatortát?
Gyerekkori kedvencem a csúsztatott palacsinta, de azt esküszöm csak anyukám tudja a legfinomabban elkészíteni. 😀
Ha már palacsintákról van szó, nálunk az amerikai palacsinták a befutók. Imádjuk, hogy olyan könnyed, habos,meg lehet ám kenni csorgatni mindenféle jóval! Nos hát képzeljétek, ezt az állagot, sikerült a Peak palacsintaporból is elérni!
De hogyan?
Semmi plusz macera, egyszerűen a lisztet lecseréltem a palacsintaporra. Kész. Ezáltal kaptam egy sokkal diétásabb, fehérliszt mentes, cukormentes és fehérjében magas palacsintákat!
Plusz extrába a palacsintákba tekert Peak krémek csak dobnak az élményen, hiszen mind cukormentes és fehérjés! Ha szeretnéd kipróbálni egy ilyen pakkot, Kattints ide a csomagért! – és próbáld ki!
Ehhez a palacsintaporhoz, amúgy nem is kell semmi más, csak víz! Összekevered, kisütöd és gyönyörű, tekerhető palacsintákat kapsz, amik ráadásul plusz kollagénnel vannak tunningolva! :) Én egyszerűen imádom!
Ez a túrós-körtés palacsintatorta most páromnak készült, csak úgy, na meg mi és a túró nagyon nagy barátok vagyunk 🙂 Ha tehetném éjjel nappal enném…akár csak ezt a tortát:
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
db
|
- 150 gramm Peak Pancake with Collagen - kollagénes palacsintapor több mint 50% fehérjével
- 50 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 1 db tojás ketté választva
- 1 késhegynyi sütőpor
- 200 ml víz lehet bubis is, vagy zsírszegény tej is
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- pici só
- PAM Canola kalóriamentes olajspray
- 250 gramm zsírszegény túró
- 50 gramm natúr Skyr joghurt
- 4 db körte
- 1 db (bio) citrom reszelt héja és leve
- ízlés szerint eritrit
Hozzávalók
Palacsintákhoz:
Töltelékhez:
|
- Első körben vágd fel a körtéket kis kockákra. Rakd egy lábasba és párold meg eritrittel. Ha puha, rakd félre, a levét csepegtesd le. A palacsintaport keverd el a zabliszttel, add hozzá a sütőport, szódabikarbónát, pici sót. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá, a sárgáját add hozzá a palacsintamasszához majd öntsd hozzá a vizet (vagy tejet) és keverd el. Ezután forgasd bele óvatosan a felvert fehérjehabot is. Egy jó sűrű mégis habos palacsintamasszát fogsz kapni.
- Kalóriamentes olayspray-el fújd ki a palacsintasütőt, majd egy merőkanállal merj rá. Süsd pirulásig mindkét oldalát.
- Ha kész, rakd félre. Közben készítsd el a tölteléket: A túrót keverd el a skyr joghurttal, majd ízesítsd. Ezután már csak a rétegezés van hátra: Egy palacsinta, rá a túrós krém, majd a körte, majd megint palacsinta, túrós krém, körte. Folytasd addig, amíg el nem fogynak az alapanyagok (vagy elég magas lesz a torta).
- Tetejére, még kentem egy túrós réteget, szépen körbe raktam szeletelt körtével, megszórtam dióval és megcsorgattam juharsziruppal. De ez már kreativitástól függ. 🙂 Jó tévágyat!