-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ha már sós nasiról van szó, gondolom mindenki ismeri a pékségekben sült isteni pizzás, vagy bolognais csavart rudakat.

Mivel azok egy jó adag szénhidrátot és kalóriát tartalmaznak, nem mellesleg rengeteg zsírt, mutatok nektek egy egyszerűbb és diétásabb változatát az elkészítésének!

Maga a tésztát is én készítettem, egy sokkal egészségesebb lisztből, mint a fehér liszt. Méghozzá teljes kiőrlésű tönkölybúzából! Így ez sem okoz gondot, ha diétád alatt néha ropogtatnál ilyen isteni finom sós nasit!

Az elkészítése se vesz túl sok időt igénybe! Mivel ez egy teljesen húsmentes sós nasi, így a Peak bolognai szósszal kentem meg, amihez csak vízre van szükséged és kész is!

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Ezzel a bolognai szósszal, rengeteg diétásabb főételt tudsz elkészíteni, hiszen magas fehérjetartalma van, zsírszegényebb valamint kalóriaszegényebb is! Természetesen csupa egészséges összetevőkből: azaz szárított zöldségekből áll!!!

Ízre, pedig tényleg olyan, mint a hagyományos!! Elképesztően finom!

Ebből a bolognai szószból, akár teljesen vegán ételeket is tudsz készíteni! Sőt, használhatod pizza feltétnek, melegszendvicskrémnek, vagy tésztádon is szósznak!

Ha ki szeretnéd próbálni, csapj le rá most itt: Peak Bolognai szósz!

Éssss, most mutatom is ennek a bolognais csavart rudaknak a receptjét:


Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Rudakhoz:
  • 100 gramm teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 20 gramm vaj nem margarin!
  • 2 csipet
  • 2 evőkanál hideg víz
Szószhoz:
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Rudakhoz:
  • 100 gramm teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 20 gramm vaj nem margarin!
  • 2 csipet
  • 2 evőkanál hideg víz
Szószhoz:
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit gyúrd össze, míg egynemű tésztát nem kapsz. Egy folpackba csomagold be és rakd be a hűtőbe fél órára kb.
  2. Lisztezett felületen nyújtsd ki, maximum 1 cm vastagságúra. Közben a bolognai port keverd el a forró vízzel és hagyd picit állni. Ezután kend meg vele a kinyújtott tésztát.
  3. Szórd meg light reszelt sajttal, vágd fel csíkokra majd csavargasd el óvatosan.
  4. Ezután rakd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokon süsd meg őket aranybarnára. Kb 10-15 perc alatt.

bolognai rúd

sajtos bolognai rúd

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.