„Eredeti” muffint már évek óta nem ettünk – de hát kinek is hiányozna a cukros-lisztes-zsíros múlt, amikor itt vannak a fitt, fehérjés, kissé zabos, de annál gyümölcsösebb újonc muffin generációk? :))
Például Ők 🙂 Semmi cukor, semmi búzaliszt, semmi felesleges kalória! Naaaa, ki tér(t) át az új generációs fitt muffin vonalra?
Azért készíts TE IS fehérjeporból süteményeket, mert:
- ezek nem emelik meg a vércukorszintemet
- sokkal laktatóbbak
- legtöbbször csökkentik a sütik kalóriatartalmát
- csökken a szénhidrát – esetleg zsírtartalom is, ha például valamilyen zsírhoz kötődő ízt is kiváltasz vele – például a diót a Somló galuska Slim fehérjével szoktam!
- …és nem utolsó soron nagyon finom ízt adnak bármilyen receptúrás sütinek!
Most KAZEINT használtam – mert ez jó a piskótába is (ott a tejsavó nagyon szárít, nekem nem jött be…) és a krémbe is finom!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 120 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 40 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor citromos sajttorta ízben
- 3 db tojás (L vagy XL)
- ízlés szerint édesítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál citromlé (50%-os) vagy facsart citrom, de abból kevesebb
- 150-200 gramm málna és áfonya mix
Hozzávalók
|
- A málna/áfonya kivételével keverd össze alaposan az összes hozzávalót - én egy késes botmixert használtam, az gondoskodott arról. hogy aztán itt tényleg mindenki vegyüljön mindenkivel.
- Utána hajigáld bele a szedret - ne tessék spórolni, ő adja a muffinok lelkét! Ahogy sül, olyan lesz, mintha kis lekvárcseppek lennének benne!
- Melegítsd elő a sütőt, addig töltsd szilikonos formákba a tésztát.
- Süsd 30 percig közepes fokozaton. (Ez nálam olyan 170-175 fok).
- Ha megszilárdult és vadul illatozik, biztos kész! Örvendünk, zárjuk le a sütőt, és hagyjuk benne picit hűlni-sülni. Ha kihűlt, csak akkor vedd ki a formákból! Igazából frissen is mennyei, de ha bírsz várni 1-2 órát...egy éjszakát (???)... akkor még durvább lesz az élmény! 🙂