-+=
Olvasási idő: < 1 percA diétázók szenthármasa a csirke-rizs-brokkolit elég hamar meglehet unni… mutatunk egy tök egyszerű variációt, ami ugyanolyan jó tápértékű (vagy jobb is:)) – ámde ízben más… finom és változatos!
- Rizs helyett bulgur! Kissé tarhonya-barna rizs ízű, de roppant közkedvelt a “nem-reform-konyha” pártiak körében is, szóval szerintem Te sem esel abba az 1 %-ba, akinek nem ízlene :). Szuper GI-ű, jó szénhidrátforrás, a fehér rizsnél sokkal rostosabb, és nem emeli meg a vércukrod!
- A hús mellé még vörösbabot teszünk – ami hüvelyesként szuper fehérjeforrás, és remekül eltelít – így téves azt gondolnod, hogy hizlal!
- A brokkolit pedig más vegyes zöldségmixre is cserélhetjük!
Tápanyagadatok
Zöldséges-bulguros csirke
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 365
Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2,1g
3%
Szénhidrát 44,9g
15%
Fehérje 39,8g
78%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 500 gramm csirkemell filé
- 120 gramm bulgur
- 1 fej hagyma
- 240 gramm vörösbab
- 450 gramm fagyos zöldségmix (brokkoli, karfiol, zöldbab, zöldborsó, sárgarépa)
- só
- bors
- fokhagyma
- fűszerpaprika
- ShopRite Fat Free olajspray
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A hagymát pucold meg és kockázd fel, majd tedd fel egy shoprite olajsprayvel befújt, vagy kókuszolajjal kikent serpenyőbe pirulni. Közben kockázd fel a húst is és add hozzá. Sózd meg és fedő alatt hagyd sülni-főni.
- Közben a bulgurt kb. 2x-es mennyiségű vízzel és egy kis sóval tedd fel főni. Amikor forrni kezd, add hozzá a fagyasztott zöldséget és főzd készre, míg az összes víz elfő.
- Ha elkészült, keverd a hagymás csirkéhez, végül add hozzá a lecsepegtetett vörösbab konzervet, fűszerezd ízlés szerint borssal, fokhagymával, fűszerpaprikával és picit még pirítsd meg.