Ez a recept felveszi a versenyt szerintem a boltokban kapható bármely keksszel. Még az igazán ropogós zabkeksszel is. A recept működik zabliszttel is. Volt aki ezzel csinálta meg és tökéletes lett 🙂 … sőt általában az volt a gond, hogy túl hamar elfogyott 😀
Amikor megcsináltam, akkor azon a héten még kb 5x készült el, sőt volt amikor dupla adaggal – vagy más formában! Fehérjeport, cukormentes csokit, kókuszreszeléket, Peak Wheytellát vagy Peak étcsokikrémet DE igazából bármit bele tehetsz. Függőséget okoz és nem bírod abbahagyni. ( Én szóltam előre 😀 )
Tökéletes választás utazásra, kávé vagy kakaó mellé de akár egy pihenős délutánhoz.
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 1 db tojás
- 60 gramm kókuszolaj
- 130 gramm teljes kiőrlésű liszt vagy zabliszt
- 3 gramm sütőpor
- ízlés szerint cukormentes kakaópor
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint Peak Wheytella BIG cukor- és laktózmentes fehérjés mogyorókrém 1 kg
- ízlés szerint Peak Slim Dark Choco Cream
Hozzávalók
|
- A hozzávalókat egy tálban kézzel vagy robotgép segítségével alaposan gyúrd össze. A jó állagot akkor érted el, ha a kezed kicsit olajos lesz ahogy összenyomod a „tésztát”.
- A tésztából készíts kis gombócokat. Abban az esetben, ha ez 25-30 g akkor 10 db kekszünk lesz a végén.
- Egy tapadásmentes sütőpapírra helyezzük a gombócokat és villa vagy a kezed segítségével lapítsd szét őket.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb 13 perc alatt készre sül.
- A kekszünk akkor van kész, amikor egy nagyon picit még betudod nyomni a tetejét. Ha az igazán száraz változatot szereted, akkor pár perccel hagyd tovább sülni.