Cukkinis brownie? Cukkinit a sütibe….? Bizony! Nemcsak amolyan sós-párolt-sült zöldségköretként tudod fogyasztani, hanem nagyon könnyen lehet vele sok-sok sós ÉS ÉDES, diétás finomságot is elkészíteni! Vannak trükkök, amik először eléggé életidegenül hangzanak, de aztán csak rászánjuk magunkat a kalóriák kegyetlen csökkentése érdekében… A cukkinis brownie puha és krémes – és kicsit sem mutatja valődi ÉN-jét…azaz belsejét! 🙂
Cukkinis brownie, liszt nélkül az új diétás kedvenc! De miért teszünk cukkinit a sütikbe, tésztákba?
- Az íze teljesen semleges, nem fogod érezni a cukkini ízét. Így édes és sós sütiknek is kiváló tartozéka! 🙂
- Magas a rosttartalma, így a szénhidrát felszívódást tudod lassítani. Bár alapból nem kell gyors felszívódású szénhidrátokat enni agyba-főbe…
- A lisztes-vajas szekcióból kevesebb mennyiség kell az ételhez, ha cukkinit használsz. Vagyis kevesebb a kalória, mégis laktatóbb.
- A cukkininek köszönhetően igazán krémes süteményt kapsz – még hozza plusz zsír nélkül!
- Szinte kalóriamentesen növeled az étel mennyiségét!
Fehérjeporos sütemények diétában – mit teszünk bele liszt helyett?
A proteinpor remek kiegészítő a süteményhez, mert növeli a fehérjetartalmat, ami segít ha diétázol, hiszen a szénhidrátbevitel csökken. A fehérje hosszabb ideig tartó teltségérzetet biztosít, így segíthet elkerülni a hirtelen éhségérzetet. MINDEN embernek fontos a megfelelő fehérjebevitel! A zsírt és a szénhidrátot könnyen elintézzük – elég csak labilis lelkiállapottal eltévedni a fornettis előtt – na de a fehérjebevitel szinte MINDIG problémás. A magas minőségű fehérje alap férfinak-nőnek, pláne sportolóknak, diétázóknak. És hát micsoda trükk, sütivel bevinni, nem?
Fontos, hogy az ÚJ mandulafehérjés VEGÁN protein van benne – ami kérlek elfogultság nélkül (és személy szerint nagy tejsavó rajongóként) írom: BAROMI FINOM. Valószínű az oka, a mandula, ami ugye egy finomság, belőle nyerték ki a fehérjét, így SEMMIHEZ SEM FOGHATÓ íze lett, és jómagam, tejsavó-ivóból is átpártoltam erre. A sütiben remekül működik, mert lisztes az állaga – és a csokis, nugátos íz miatt nem kellett bele kakaó sem!
A zabliszt lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, ami stabil energiát biztosít és nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. Emellett magas rosttartalmú, ami segíti az emésztést és hozzájárul a jóllakottság érzéséhez. NINCS MELLÉKÍZE, szóval előszeretettel ajánlom!
ITT a videóban megnézheted a recept elkészítését – ide kattintva pedig elkérheted a Peak Cukrásza által készített INGYENES VIDEÓS GASZTRO-főző suli sorozatot, a diétádhoz!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
|
- 1/2 darab cukkini
- 1 db tojás
- 50 gramm zabliszt
- 30 gramm Peak Yummy Vegan Protein-nougat praliné
- 100 gramm joghurt
- ízlés szerint Peak Whey Dream Cream cukor- és laktózmentes fehérjés mogyorókrém
- apróra tört dió, mandula, mogyoró
Hozzávalók
|
- Mindent egy késes aprótóba teszünk és leturmixoljuk.
- Egy olajspray-vel kifújt, hőálló tálba tesszük a masszát, és megszórjuk mogyoróval.
- Előmelegített sütőbe rakjuk, és 160°C-on sütjük 20 percig.
- Ízlés szerint díszítjük és tálaljuk!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Cukkinis brownie liszt nélkül – VIDEÓS RECEPT!" című cikkhezSzia!
Most készíteném, de a hozzávalóknál hiányzik a tojás mennyisége. Az elkészítésnel a 2. Pontban bele kell keverni.
Most a készítéskor improvizálok.
Köszi, ha javítod!
Adri
Én is épp ezt szerettem volna kérdezni. Hány tojás szükséges bele?
Köszi
Kedves Márti.
Köszönöm leveled.
A receptben megtalálod, hogy 2 db tojást tartalmaz!
Itt megtalálod:
https://peakshop.hu/girl/recept/cukkinis-brownie/
Legyen szép napod, Sztanek Ivett
2 db, javítva!