-+=
Olvasási idő: 2 perc

Cukkinis brownie? Cukkinit a sütibe….? Bizony! Nemcsak amolyan sós-párolt-sült zöldségköretként tudod fogyasztani, hanem nagyon könnyen lehet vele sok-sok sós ÉS ÉDES, diétás finomságot is elkészíteni! Vannak trükkök, amik először eléggé életidegenül hangzanak, de aztán csak rászánjuk magunkat a kalóriák kegyetlen csökkentése érdekében… A cukkinis brownie puha és krémes – és kicsit sem mutatja valődi ÉN-jét…azaz belsejét! 🙂

Cukkinis brownie, liszt nélkül az új diétás kedvenc! De miért teszünk cukkinit a sütikbe, tésztákba?

  • Az íze teljesen semleges, nem fogod érezni a cukkini ízét. Így édes és sós sütiknek is kiváló tartozéka! 🙂
  • Magas a rosttartalma, így a szénhidrát felszívódást tudod lassítani. Bár alapból nem kell gyors felszívódású szénhidrátokat enni agyba-főbe…
  • A lisztes-vajas szekcióból kevesebb mennyiség kell az ételhez, ha cukkinit használsz. Vagyis kevesebb a kalória, mégis laktatóbb.
  • A cukkininek köszönhetően igazán krémes süteményt kapsz – még hozza plusz zsír nélkül!
  • Szinte kalóriamentesen növeled az étel mennyiségét!

Fehérjeporos sütemények diétában – mit teszünk bele liszt helyett?

A proteinpor remek kiegészítő a süteményhez, mert növeli a fehérjetartalmat, ami segít ha diétázol, hiszen a szénhidrátbevitel csökken. A fehérje hosszabb ideig tartó teltségérzetet biztosít, így segíthet elkerülni a hirtelen éhségérzetet. MINDEN embernek fontos a megfelelő fehérjebevitel! A zsírt és a szénhidrátot könnyen elintézzük – elég csak labilis lelkiállapottal eltévedni a fornettis előtt – na de a fehérjebevitel szinte MINDIG problémás. A magas minőségű fehérje alap férfinak-nőnek, pláne sportolóknak, diétázóknak. És hát micsoda trükk, sütivel bevinni, nem? 

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Fontos, hogy az ÚJ mandulafehérjés VEGÁN protein van benne – ami kérlek elfogultság nélkül (és személy szerint nagy tejsavó rajongóként) írom: BAROMI FINOM. Valószínű az oka, a mandula, ami ugye egy finomság, belőle nyerték ki a fehérjét, így SEMMIHEZ SEM FOGHATÓ íze lett, és jómagam, tejsavó-ivóból is átpártoltam erre. A sütiben remekül működik, mert lisztes az állaga – és a csokis, nugátos íz miatt nem kellett bele kakaó sem!

A zabliszt lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, ami stabil energiát biztosít és nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. Emellett magas rosttartalmú, ami segíti az emésztést és hozzájárul a jóllakottság érzéséhez. NINCS MELLÉKÍZE, szóval előszeretettel ajánlom!

ITT a videóban megnézheted a recept elkészítését – ide kattintva pedig elkérheted a Peak Cukrásza által készített INGYENES VIDEÓS GASZTRO-főző suli sorozatot, a diétádhoz!


Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Mindent egy késes aprótóba teszünk és leturmixoljuk.
  2. Egy olajspray-vel kifújt, hőálló tálba tesszük a masszát, és megszórjuk mogyoróval.
  3. Előmelegített sütőbe rakjuk, és 160°C-on sütjük 20 percig.
  4. Ízlés szerint díszítjük és tálaljuk!

 

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.