-+=
Olvasási idő: 2 perc

Sajttortából rengeteg változatot találsz az interneten. Ez egy picivel különlegesebb és a barátaidnak is biztosan tetszeni fog. Itt a kekszes alapot megsütjük – a krém pedig kissé pudingos, citromos-üde feelingben fürdik… természetesen cukormentesen, fehérjedúsan, ahogy megszokhattad!

Érdekessége, hogy az amúgy “diétás, de semmi extra” keksz alapotPeak vajas kekszes ízesítőporral dobtuk fel – és olyan ízhatást kaptunk, ami első kóstolásra (és másodikra is:)) olyan volt, mintha valami nagyon luxus, diós, cukros vajas cookie-t daráltunk volna bele. Pedig nem. Kalóriák nélkül elértük ezt! (Amúgy simán zabos alapba, vagy zabkásába keverve is durva íztuning!!!)

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Ezen kívül én a krémjébe is használok – mindig más félét, mert ezzel KALÓRIÁK NÉLKÜL tudok akár banános, mézes, barackos…stb. ízt elérni. De akár a sós karamell vagy a citromos sajttorta íz is nagyon feldobja a krémet – apukám kérdezte is… “MI A TITKOS ÖSSZETEVŐ, hogy ilyen finom lett a krém”:))) Hát ezek, nézd meg itt az összeset!

Az alábbi VIDEÓN adok Neked még jó pár tippet, hogyan tudod ezeket az ízesítő porokat szuperül felhasználni!

 

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alap (20-22 cm forma)
A krém
  • 500 gramm sovány krémtúró
  • 250 gramm mascarpone
  • 1 adag Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por gyümölcsös, vaníliás, vagy sós karamellás is passzol!
  • 375 ml tej
  • 3 db tojás ha krémeset akarsz - 1 egész és 2 tojássárgáját használj!
  • ízlés szerint áfonya
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alap (20-22 cm forma)
A krém
  • 500 gramm sovány krémtúró
  • 250 gramm mascarpone
  • 1 adag Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por gyümölcsös, vaníliás, vagy sós karamellás is passzol!
  • 375 ml tej
  • 3 db tojás ha krémeset akarsz - 1 egész és 2 tojássárgáját használj!
  • ízlés szerint áfonya
Elkészítés
  1. A zabliszthez hozzáadjuk a kókuszolajat, a kekszes Flav Powdert és az édesítőszert szükség esetén. A tésztát a tortaforma aljába és oldalára nyomkodjuk, ahogy a képen is látható.
  2. A krém hozzávalóit elkeverjük és beleöntjük a formába. Igen, elég folyós, de ne ijedj meg!
  3. Előmelegített sütőben süssük, 175 fokon 45 percig,
  4. Érdemes kihülés után hűtőbe tenni 1 éjszakra!

Ores sajttorta ITT!

citromos sajttorta

citromos sajttorta cukormentesen

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.