Sajttortából rengeteg változatot találsz az interneten. Ez egy picivel különlegesebb és a barátaidnak is biztosan tetszeni fog. Itt a kekszes alapot megsütjük – a krém pedig kissé pudingos, citromos-üde feelingben fürdik… természetesen cukormentesen, fehérjedúsan, ahogy megszokhattad!
Érdekessége, hogy az amúgy “diétás, de semmi extra” keksz alapot a Peak vajas kekszes ízesítőporral dobtuk fel – és olyan ízhatást kaptunk, ami első kóstolásra (és másodikra is:)) olyan volt, mintha valami nagyon luxus, diós, cukros vajas cookie-t daráltunk volna bele. Pedig nem. Kalóriák nélkül elértük ezt! (Amúgy simán zabos alapba, vagy zabkásába keverve is durva íztuning!!!)
Ezen kívül én a krémjébe is használok – mindig más félét, mert ezzel KALÓRIÁK NÉLKÜL tudok akár banános, mézes, barackos…stb. ízt elérni. De akár a sós karamell vagy a citromos sajttorta íz is nagyon feldobja a krémet – apukám kérdezte is… “MI A TITKOS ÖSSZETEVŐ, hogy ilyen finom lett a krém”:))) Hát ezek, nézd meg itt az összeset!
Az alábbi VIDEÓN adok Neked még jó pár tippet, hogyan tudod ezeket az ízesítő porokat szuperül felhasználni!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 45 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
szelet
|
- 250 gramm zabliszt
- 125 gramm kókuszolaj vagy olvasztott vaj
- 1 adag Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por vajas keksz íz 250g
- ízlés szerint édesítő
- 500 gramm sovány krémtúró
- 250 gramm mascarpone
- 1 adag Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por gyümölcsös, vaníliás, vagy sós karamellás is passzol!
- 375 ml tej
- 3 db tojás ha krémeset akarsz - 1 egész és 2 tojássárgáját használj!
- ízlés szerint áfonya
Hozzávalók
Az alap (20-22 cm forma)
A krém
|
- A zabliszthez hozzáadjuk a kókuszolajat, a kekszes Flav Powdert és az édesítőszert szükség esetén. A tésztát a tortaforma aljába és oldalára nyomkodjuk, ahogy a képen is látható.
- A krém hozzávalóit elkeverjük és beleöntjük a formába. Igen, elég folyós, de ne ijedj meg!
- Előmelegített sütőben süssük, 175 fokon 45 percig,
- Érdemes kihülés után hűtőbe tenni 1 éjszakra!