Nos… ezt a palacsintát nemcsak azért éri meg ám megtanulni elkészíteni, mert brutálfinom – és egy diétába se rondít bele: hiszen nincs benne se cukor, se liszt – szinte full protein… szóval akár edzés után is tökéletes!
…hanem mert mint említettem… überfinomság… és hidd el, BÁRKINÉL BÁRMIT elérhetsz vele. Akár egy jó kis hát masszázst is a párodnál :)) Szóval vagy így vagy úgy, de tökéletesen kiteljesítik a napod!
Ráadásul nemcsak isteni PIHEPUHA palacsintákat kapsz – de megmutatom az új “szívtipró” habcsók krémet, hogyan lehet MÉÉÉG finomabb.
Ez a krém önmagában is brutálisan finom… DE! Képzeljétek, én egy kis Skyr joghurttal vagy volt, hogy az Aldis krémtúróval lazítottam fel… még jobb lett! Olyan krémes mascarpone hab állag – ellenben egy proteinbomba!
Még valami! Ha szeretnél még több SIKERÉLMÉNYT a konyhában, ilyen egyszerű és menő receptekkel, akkor fogadd szeretettel a MÁSODIK, és szintén LIMITÁLT kiadású Peak Szakácskönyvem, amelyet cukrászként készítettem el Neked – ámde full diétásan, hiszen én is diétázom. Vagyis nem is diéta, inkább frappáns receptekkel és sütikkel tartom a formát 😀 Ha érdekel a Szakácskönyvem, MOST meg tudod szerezni, ide KATTINTVA!
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Mennyiség |
db
|
- 30 gramm apró szemű zabpehely
- 20 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel fehércsokis süti íz 500g
- 2 db tojás
- fél tasak sütőpor
- 150 gramm zsírszegény (0,1%) krém túró
- 100 ml víz
- 10 gramm útifű maghéj elhagyható, de pufibb állaga lesz és laktatóbbá is teszi.
- ízlés szerint édesítő
- PAM Canola kalóriamentes olajspray
- 150 gramm görög joghurt vagy skyr joghurt
- 2 evőkanál Peak Meringue krém habcsók darabokkal, hozzáadott cukor nélkül
Hozzávalók
A palacsinta tésztához
A habcsók krémhez
|
- Keverj mindent alaposan össze - én egy késes botmixerbe tettem mindent, pillanatok alatt elkészül a massza! (Ha teszel bele útifüvet, várj picit, még megszívja a pala-alapot!)
- Jöhet a sütés! Fújd ki olajsprayvel, majd forrósítsd fel a serpenyőt. Vedd takarékra a lángot. Tegyél egy evőkanál segítségével kis kupacokat a felületre – igen, itt a palacsintákkal ellentétben nem kell beteríteni az egész serpenyőt. (Nagyjából akkorák, mint egy poháralátét és 3 mm vastagságúak.)
- Ha a palacsinták széle elkezd szilárdulni és kis buborékok jelennek meg a tésztáján, akkor egy nagy, lapos kanállal noszogasd meg őket, és ha elválnak a felülettől akkor fordítsd át a túloldalra.
- A másik oldalt már csak néhány pillanatig kell sütni, úgyhogy erősen javaslom, ne most kezd messengeren megbeszélni a barátnőddel az elmúlt éjszaka eseményeit. (Nem, nem ám saját tapasztalat….:)))
- A habcsókos krémhez keverd össze a krémet és a túrót - ha kell még édesítsd, szerintem nem szükséges!