Lassan vége a dinnye szezonnak, de mi még összedobtunk nektek egy eléggé látványos-poénos desszertet – belecsempészve néhány Peakantériát :))) – hogy a környezetedben garantált legyen a “hűhaaaaa faktor” 🙂
Első ránézésre talán nem derül ki…
De a torta alapja cukormentes keksz, light mascarpone, peak fehérjepor – a dinnye imitáció pedig miből is készülhetne másból, mint igazi dinnyéből, részben. Más részben pedig bcaa -val és zselatinnal – esetleg kollagén porral. Na és a dinnyemagok? Azt is legyártottuk, alakbarát cukormentes olvasztott csokiból. Pepecs munka, persze… DE! Ki ne vágyna extra elismerésre? Mert ezzel megkapod!
Előkészítés | 45 perc |
Pihentetés | 1-2 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 2x240 gramm cukormentes keksz
- 150 gramm light vaj
- ételfesték zöld és piros
- 250 gramm light mascarpone
- 150 ml habtejszín
- 50 gramm eritrit
- 10+20 gramm zselatin
- 30 gramm Peak Protein 85 fehérjepor
- 500 gramm dinnyevelő
- 100 gramm cukormentes csoki
Hozzávalók
|
- A kekszeket külön aprítjuk egy késes aprítóban, és külön színezzük őket tetszés szerinti zöld és piros árnyalatra. A torta alja piros lesz, az oldala pedig zöld.
- Amint megvan az aprítás és a színezés, felolvasszuk a vajat és mindkét adag morzsához felesbe öntjük. Ne öntsük egyszerre, csak adagolva, és ha már jól formázható a morzsa, elég is a vaj. Inkább maradjon, mint ússzon rajta.
- A piros masszát egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk – tömörítjük. A széleinél körben fél cm sávot visszaszedünk. A zöld morzsalékot a forma oldalára tapasztjuk - tömörítjük. Késsel vagy egy szilikon lapáttal elegyengetjük a tetejét.
- Mascarpone-t az édesítővel és a tejszínnel, robotgéppel felverjük és 1/3-ad részét félretesszük, amit megszínezünk rózsaszínre.
- A zselatint beáztatjuk 5 ek hideg vízbe, majd ha megduzzadt, mikróba tesszük, ahol annyira melegítjük fel, hogy folyós állagot kapjunk. Ez 10-15 mp. A folyékony zselatin 1/3-ad részét a rózsaszín krémbe keverjük.
- Ezt a rózsaszín krémet a torta aljára öntjük és elegyengetjük.
- A torta közepére egy müzlis vagy egyéb tálat teszünk úgy, hogy mellette 3-5 cm sáv maradjon körbe
- A többi mascarpones krémbe keverjük a proteint és a többi zselatint, majd habzsákba töltjük és a szabadon hagyott sávot feltöltjük vele. Egy lapáttal elsimítjuk a tetejét.
- Hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Közbe elkészítjük a dinnyés zselét. Beáztatjuk a második adag zselatint 50 ml vízbe. Ha megduzzadt mikrózzuk, mint az előbb.
- Ehhez a dinnyét turmixoljuk és 2x leszűrjük a magokat és a sűrű részt. Csak a lé maradjon. Hozzáadjuk a Bcaa-t!
- Ha megszilárdult a sajtkrém, körbevágjuk a tál mentén és kivesszük a tálat, óvatosan.
- A dinnye léhez keverjük a zselatint és feltöltjük vele a torta közepét. Ha van benne buborék, egy kanállal leszedjük.
- Visszatesszük a hűtőbe, amíg a piros zselé is megköt.
- A magok gyártásához a csokit olvasszuk, pici zacskóba töltjük és a sarkán pici lukat vágva egy papírra magokat nyomunk. lehűtjük és végül ezzel díszítjük a piros zselés részt.