-+=
Olvasási idő: 2 perc

Lassan vége a dinnye szezonnak, de mi még összedobtunk nektek egy eléggé látványos-poénos desszertet – belecsempészve néhány Peakantériát :))) – hogy a környezetedben garantált legyen a “hűhaaaaa faktor” 🙂

Első ránézésre talán nem derül ki…

De a torta alapja cukormentes keksz, light mascarpone, peak fehérjepor – a dinnye imitáció pedig miből is készülhetne másból, mint igazi dinnyéből, részben. Más részben pedig bcaa -val és zselatinnal – esetleg kollagén porral. Na és a dinnyemagok? Azt is legyártottuk, alakbarát cukormentes olvasztott csokiból. Pepecs munka, persze… DE! Ki ne vágyna extra elismerésre? Mert ezzel megkapod!

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Tápanyagadatok
Dinnyés –amino sajttorta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 495 Ebből zsírsavak (kcal) 288
% DV (napi érték)*
Összes zsír 32g 49%
Szénhidrát 40g 13%
Fehérje 9,3g 18%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Előkészítés 45 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 2x240 gramm cukormentes keksz
  • 150 gramm light vaj
  • ételfesték zöld és piros
  • 250 gramm light mascarpone
  • 150 ml habtejszín
  • 50 gramm eritrit
  • 10+20 gramm zselatin
  • 30 gramm Peak Protein 85 fehérjepor
  • 500 gramm dinnyevelő
  • 100 gramm cukormentes csoki
Előkészítés 45 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 2x240 gramm cukormentes keksz
  • 150 gramm light vaj
  • ételfesték zöld és piros
  • 250 gramm light mascarpone
  • 150 ml habtejszín
  • 50 gramm eritrit
  • 10+20 gramm zselatin
  • 30 gramm Peak Protein 85 fehérjepor
  • 500 gramm dinnyevelő
  • 100 gramm cukormentes csoki
Elkészítés
  1. A kekszeket külön aprítjuk egy késes aprítóban, és külön színezzük őket tetszés szerinti zöld és piros árnyalatra. A torta alja piros lesz, az oldala pedig zöld.
  2. Amint megvan az aprítás és a színezés, felolvasszuk a vajat és mindkét adag morzsához felesbe öntjük. Ne öntsük egyszerre, csak adagolva, és ha már jól formázható a morzsa, elég is a vaj. Inkább maradjon, mint ússzon rajta.
  3. A piros masszát egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk – tömörítjük. A széleinél körben fél cm sávot visszaszedünk. A zöld morzsalékot a forma oldalára tapasztjuk - tömörítjük. Késsel vagy egy szilikon lapáttal elegyengetjük a tetejét.
  4. Mascarpone-t az édesítővel és a tejszínnel, robotgéppel felverjük és 1/3-ad részét félretesszük, amit megszínezünk rózsaszínre.
  5. A zselatint beáztatjuk 5 ek hideg vízbe, majd ha megduzzadt, mikróba tesszük, ahol annyira melegítjük fel, hogy folyós állagot kapjunk. Ez 10-15 mp. A folyékony zselatin 1/3-ad részét a rózsaszín krémbe keverjük.
  6. Ezt a rózsaszín krémet a torta aljára öntjük és elegyengetjük.
  7. A torta közepére egy müzlis vagy egyéb tálat teszünk úgy, hogy mellette 3-5 cm sáv maradjon körbe
  8. A többi mascarpones krémbe keverjük a proteint és a többi zselatint, majd habzsákba töltjük és a szabadon hagyott sávot feltöltjük vele. Egy lapáttal elsimítjuk a tetejét.
  9. Hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Közbe elkészítjük a dinnyés zselét. Beáztatjuk a második adag zselatint 50 ml vízbe. Ha megduzzadt mikrózzuk, mint az előbb.
  10. Ehhez a dinnyét turmixoljuk és 2x leszűrjük a magokat és a sűrű részt. Csak a lé maradjon. Hozzáadjuk a Bcaa-t!
  11. Ha megszilárdult a sajtkrém, körbevágjuk a tál mentén és kivesszük a tálat, óvatosan.
  12. A dinnye léhez keverjük a zselatint és feltöltjük vele a torta közepét. Ha van benne buborék, egy kanállal leszedjük.
  13. Visszatesszük a hűtőbe, amíg a piros zselé is megköt.
  14. A magok gyártásához a csokit olvasszuk, pici zacskóba töltjük és a sarkán pici lukat vágva egy papírra magokat nyomunk. lehűtjük és végül ezzel díszítjük a piros zselés részt.

Több sajttorta recept ITT!

sajttorta

dinnyés sajttorta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.