-+=
Olvasási idő: 2 perc

Egy nagyon gyorsan összedobható finomságot hoztam Nektek a kedvenc alapanyagomból.

Kitaláljátok, hogy mi is ez?  

Természetesen a zabliszt. No, nem a méregdrágán beszerezhető zablisztre gondolok, hanem a pénztárcabarát módon megvásárolható zabpehelyre, amit mákdarálóval finomra őrlünk. (Ezermestereknek ehhez a folyamathoz inkább a rakétaporszívót javaslom. De hogy mi is ez a nagyszerű eszköz? A következő cikkeim valamelyikében bemutatom Nektek!)

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Most térjünk vissza arra, hogy miért is olyan közkedvelt a zabpehely/zabliszt az egészséges életmód hívei között! Nem ennek a receptnek a feladata részletesen írni a zab előnyeiről, de kulcsszavakban a legfontosabbak:

  • rostban, tápanyagban és vitaminban gazdag
  • segíti az emésztést
  • enyhíti a székrekedést
  • csökkentik az LDL („rossz koleszterin”) szintet
  • segít elkerülni a vércukorszint ingadozását
  • nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokoldalúan fel is használható!

> Peak-tipp! Ez egy szuper alaprecept, amit fantasztikusan tudsz variálni! Például!

  • plusz fehérje porral MÉG diétásabb recept lesz belőle! 120 gramm zabliszt és 30 gramm fehérje porral extra proteines muffin tésztát kapsz!
  • a muffint tudod mivel szoktuk nagyon durván feltuningolni? A Peak Wheytellával! Nutellás-gyümis muffin – mindezt egészségesen és cukor nélkül!

Tápanyagadatok
A világ legegyszerűbb bogyós zab muffinja!
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 72 Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2,2g 3%
Szénhidrát 8,5g 3%
Fehérje 3,3g 6%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
  • 150 gramm zabliszt
  • 3 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 1,5 dl mandulatej
  • 100 gramm bogyós gyümölcs
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
  • 150 gramm zabliszt
  • 3 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 1,5 dl mandulatej
  • 100 gramm bogyós gyümölcs
Elkészítés
  1. A száraz hozzávalókat, vagyis a zablisztet, sütőport, ízlés szerint fahéjjal és édesítőszerrel elkeverjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a mandulatejjel habosra verjük, majd hozzáadjuk a száraz keverékhez és csomómentesre keverjük.
  3. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, azután óvatosan, hogy ne törjük össze a fehérjét, az előbbi masszába forgatjuk.
  4. Hozzáadunk kívánt mennyiségű bogyós gyümölcsöt, elkeverjük, majd szilikon muffinformákba halmozzuk. Sütőtől függően, légkeveréssel, 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

Zabpalacsinta recept ITT!

zab muffin

egyszerű zab muffin

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.