Az úgy volt, hogy átmentem a nagymamámhoz. Erről nem is mondok többet. Úgyhogy aznap este elindultam sétálni, hátha a gyomrom visszatalál a helyére és mégiscsak elfér a pocakomban. Ahogy nézelődtem, az egyik környékbeli cukrászda kirakatában megláttam a „Fetta Gelato” feliratot. Természetesen egyből tudni akartam mi az.
Mint kiderült, ez egy olyan desszert, ami egyszerre fagyi és süti.
A lényege, hogy viszonylag vékony puha tésztalapok között finom krémes fagyott krém van. Rögtön tudtam, hogy ilyet én is akarok, természetesen cukor-, glutén- és rossz zsiradékok nélkül. Így született meg ez a szénhidrát csökkentett, cukormentes, gluténmentes, IR barát, fehérjedús desszertke, amelynek 1 adagjában csak 170 kalória van, viszont 20 g fehérjét is tartalmaz.
Az alapanyagok megfelelő megválasztásával teljesen tejmentesen is elkészíthető, paleo süteményként is működhet.
Hogyan kell elkészíteni ezt a muffint?
Muffinokhoz:
100 g Slim Secret fehérjepor én csokisat használtam
20 g teljes kiőrlésű zabliszt (de kipróbált a tészta, kókuszliszttel is működik)
3 egész tojás
12 g Dietella cukormentes mogyorókrém
40 g karobpor (kicserélhető kakaóra is)
12 g útifűmaghéj
sütőpor, fahéj ízlés szerint
(igen, azért 12 gramm minden, mert nekem ekkora mérőkanalam van:D)
Na toljuk, így kell:
- Olvasszuk meg a Dietellát.
- Keverjük össze a nedves hozzávalókat még 1,5 pohár vízzel
- Keverjük el benne a sütőport, majd a többi száraz hozzávalót
- Adagoljuk szilikonos muffin formába (nekem 12 darab lett)
- Előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen, 200°C-n, légkeverés nélkül 15-20 perc alatt megsül
Igazán ügyes háziasszonyok a tepsi alján vékony lapokat is süthetnek, akkor sokkal szebbek lesznek a rétegek.
Hogyan kell elkészíteni a krémet?
50 g vaníliás Delicious Whey fehérjepor
6 tojássárgája
+ 1 csapott evőkanál konjakliszt, ha kell
- keverjük ki a fehérjeport 3 dl vízzel, majd a 6 tojássárgájával
- Lassú tűzön melegítsük, amíg fel nem forr. Nagyon fontos, hogy picike lángon folyamatosan kevergessük, mert különben fehérjés rántotta lesz belőle. Nem kell félni kb. 5-10 percig tart, ha melegvízzel (nem forró!) kevertük ki a fehérjét
- Ha szükséges miután levettük a tűzről keverjünk el benne a konjak lisztet (szerintem botmixerrel a legkönnyebb)
Állítsuk össze a tornyunkat!
Összeállítás: +20 g Dietella cukormentes mogyorókrémmel
- Vágjuk fel a muffinokat keresztbe 4-5 lapra, mintha tortát akarnánk tölteni (6-7 muffin fog kelleni)
- Egy doboz alját rakjuk ki a muffin szeletekkel.
- Rétegezzünk rá a krém felét
- Olvasszuk mega Dietellát és csepegtessük meg vele
- Jöhet egy újabb süti, krém, Dietella réteg
- Zárjuk süteménnyel a tetejét
- Fagyasztóba rakva legalább 3-4 órát hűtsük, de akár egy nappal előbb is össze lehet állítani
Tipp: Ha túl keményre fagyott akkor: ha csak egy szeletet szeretnénk, meleg vízbe vágott késsel jól vágható. Vagy tálalás előtt rakjuk fél-egy órára a hűtőbe.
Süti MINDENKINEK! 🙂
Mennyiség |
adag
|
- 100 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Choco Rum 1000g
- 20 gramm teljes kiőrlésű zabliszt
- 3 darab tojás
- 40 gramm karobpor
- 12 gramm Naturganik Útifű maghéj
- 12 gramm Peak Dietella csokoládés mogyorókrém 350g
- 50 gramm Peak Delicious Whey fehérjepor bourbon vanília tasak 1000g
- 6 darab tojássárgája
- 1 csapott evőkanál konjak liszt
Hozzávalók
|
- Na toljuk, így kell: Olvasszuk meg a Dietellát. Keverjük össze a nedves hozzávalókat még 1,5 pohár vízzel Keverjük el benne a sütőport, majd a többi száraz hozzávalót Adagoljuk szilikonos muffin formába (nekem 12 darab lett) Előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen, 200°C-n, légkeverés nélkül 15-20 perc alatt megsül Igazán ügyes háziasszonyok a tepsi alján vékony lapokat is süthetnek, akkor sokkal szebbek lesznek a rétegek. Hogyan kell elkészíteni a krémet? 50 g vaníliás Delicious Whey fehérjepor 6 tojássárgája + 1 csapott evőkanál konjakliszt, ha kell keverjük ki a fehérjeport 3 dl vízzel, majd a 6 tojássárgájával Lassú tűzön melegítsük, amíg fel nem forr. Nagyon fontos, hogy picike lángon folyamatosan kevergessük, mert különben fehérjés rántotta lesz belőle. Nem kell félni kb. 5-10 percig tart, ha melegvízzel (nem forró!) kevertük ki a fehérjét Ha szükséges miután levettük a tűzről keverjünk el benne a konjak lisztet (szerintem botmixerrel a legkönnyebb) Állítsuk össze a tornyunkat! Összeállítás: +20 g Dietella cukormentes mogyorókrémmel Vágjuk fel a muffinokat keresztbe 4-5 lapra, mintha tortát akarnánk tölteni (6-7 muffin fog kelleni) Egy doboz alját rakjuk ki a muffin szeletekkel. Rétegezzünk rá a krém felét Olvasszuk mega Dietellát és csepegtessük meg vele Jöhet egy újabb süti, krém, Dietella réteg Zárjuk süteménnyel a tetejét Fagyasztóba rakva legalább 3-4 órát hűtsük, de akár egy nappal előbb is össze lehet állítani Tipp: Ha túl keményre fagyott akkor: ha csak egy szeletet szeretnénk, meleg vízbe vágott késsel jól vágható. Vagy tálalás előtt rakjuk fél-egy órára a hűtőbe.