Nálatok a sütés stresszforrás vagy inkább meditatív kikapcsolódás? Nálam az utóbbi, persze ha a végeredmény közel sem olyan, mint amilyet megálmodtam, akkor persze én is a kiborultság minden tünetét produkálom. De vannak olyan bombabiztos alapreceptjeim, amikkel nem kockáztatok… pláne ha egy lelkiterápia torta van becélozva…
Túrós terápia torta?!
#Ifeellonely… alapvetően nem vagyok egy végtelenül szociális ember (sőőőt, a kedvenc időtöltésem a wifi-mentes környezetben, a világtól távol egy sziklán csüngeni :))…. deh… vannak emberek, akik tudnak hiányozni. Nagyon.
És… Pont úgy alakult a hétvége, hogy minden drága szerettem dolgozott-elutazott-bepasizott… szóval mielőtt a depresszív unalom csírái megjelentek volna…inkább gyorsan belefojtottam egy meggyes túrótortába…amit a fenti helyzetből adódóan tényleg csak én ehettem meg… (#legalábbennyi :))
NADE! A lelkiterápia torta természetesen NEM LEHET hizlaló!!! Mert ha már úgyis a padlón vagyunk, akkor még pár kiló (najó deka…) plusz abszolút a mélységig taszítaná az életkedvünket… ÍGY a terápiás elveknek megfelelően egy fitt, fehérjés, semmicukorzsír csodareceptet kaptok… szerintem életem legdiétásabb tortája lett 🙂
Tessék lementeni a receptet, jobb bármelyik antidepi bogyónál!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 10+40 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 70 gramm darált zabpehely
- 20 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Ír krémlikőr 1000g vagy más vaníliás fehérje
- 50 ml joghurt
- ízlés szerint édesítő
- 300 gramm zsírszegény krémtúró
- 3 db tojás (L vagy XL)
- 150 gramm natúr joghurt
- 50 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Ír krémlikőr 1000g vagy más vaníliás fehérje
- brutál sok meggy
- ízlés szerint édesítő
Hozzávalók
Az alja
A teteje
|
- Az aljas hozzávalókat összegyúrod - annyi joghurt kell bele, amíg össze nem áll a zab és a protein egy kis gombóccá - amit egy tortaforma aljára kell kilapogatni.
- Tedd be a sütőbe, előmelegítve 180 fokon süsd 15 percig.
- A krém hozzávalóit keverd ki habosra, majd öntsd a zab-alapra.
- Pakold meg jó sok meggyel, majd picit rázogasd meg, hogy szépen eloszoljon a krém és kimenjen belőle a levegő.
- Süsd kis lángon 40 percig. Ha szilárd a teteje, vedd ki. Sütés után még nagyon puha és rezgős, ez tök oké. Hagyni kell pár órát - ha lehet majd hűtőbe téve, hogy összeálljon, és szépen szeletelhető és mindmegevős legyen!