Ha villantani szeretnél a családodnak Karácsonyra! Ezt a tortát mindenképp készítsd el karácsonykor az ünnepi asztalra!
Sokunk gyermekkori kedvenc karácsonyi sütije a flódni. Annak idején rengeteget ettem belőle. Nagymamám direkt nekünk 3 tepsivel is készített. Brutál tömény süti, de azok az ízek…ahhwww. Az alma, dió, mák és szilvalekvár együttese kész ízorgia!
Most, hogy figyelek az étkezésemre és kerülöm a nagyon cukros ételeket, elkészítettem diéta-barátabb verzióban, palacsintatorta formájában, a Peak új kollagenes palacsintaporából.
Mi kell hozzá?
Hát elsőnek is gyorsan összedobunk pár PROTEINES PALACSINTÁT – 1 összetevőből, 1 perc alatt! HOGYAN? Képzeld! Megérkezett az 1 ÖSSZETEVŐS protein palacsinta porod – amihez CSAK VÍZ KELL, és máris sütheted, eheted a friss, fehérjés CUKORMENTES palacsintád! Olyan ízre mint amit a mama csinál – de bizony figyelembe vettük, hogy Te szeretnél formában maradni egy életen át, így sokkal diétásabb! Ami érdekesség:
— A kollagén azért került bele, mert ezzel zaftosabb lesz a palacsinta, és olyan állagú, amivel vékony palacsintákat is süthetsz.
— Az 52%-os fehérjetartalom, és a cukormentesség természetesen alap egy Peak diétás palacsintánál – sőt, fehér liszt sincs benne!
Gyönyörűen palacsintákat lehet belőle sütni! Puha, nagyon könnyen tekerhető, nem szakad, nem ragad! Ízre is teljesen hozza a hagyományos lisztes fajtát!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 1 kis üveg cukormentes szilvalekvár
- 3 db alma lereszelve, ízesítve
- 1 adag Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por almás rétes íz 250g vagy almáspite fűszerkeverék
- 2 evőkanál Peak Sugarfree Walnut Cream cukormentes diókrém
- 100 gramm darált dió
- 2 evőkanál Peak Poppy Cream mákkrém
- 100 gramm mák
- ízlés szerint Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por mézes bomba íz 250g vagy méz
- ízlés szerint citrom és narancshéj
Hozzávalók
15 db palacsintához
Töltelék
|
- A palacsintaport keverd ki vízzel, majd olajsprayvel kifújt felületen süsd ki őket!
- Almás réteg elkészítése: az almákat hámozd meg, reszeld le, egy kis edénybe rakd fel főni. Rakj bele fél citrom kifacsart levét és ízesítsd. Én a Peak Yummy Flaw Powder Almáspite ízű ízesítővel ízesítettem.
- Diós réteg: 100 g diót darálj le, adj hozzá kb 100 ml vizet, egy fél narancs levét és héját, 1 evőkanál mézet. Rakj bele 2 evőkanál Peak dió krémet!
- Mákos réteg: 100 g mákot keverd el 100 ml vízben, rakd hozzá egy fél citrom levét és héját, 1 evőkanál mézet. Rakj bele ízlés szerint a Peak poppy krémből! Hagyd összeállni.
- A palacsintákat rétegezd: először a cukormentes szilvalekvár, alma, dió, mák. Így rétegezd amíg az utolsó darab palacsintához nem érsz.