Nem kisebb eseményre, mint Anyukám 60. szülinapjára prezentálta magát ez a bombabiztos GESZTENYEKRÉMES PALACSINTATORTA! Ízlések-pofonok, én speciál rajongok a gesztenyekrémért, ezért bátran felvállaltam a családi sütibe – és szerintem az mindent elmond, hogy ezt az egy szeletet tudtam csak kimenteni a fotózásra!
A Peak cukormentes gesztenyekrém segítségével nagyon könnyedén tökéletesen finom krémet tudunk készíteni, ami diétás! Hiszen a Peak gesztenyekrém:
- cukormentes
- gluténmentes
- tejmentes
- vegán
- ………és annyira finom 🙂
A palacsinta elkészítéséhez a Peak palacsintaport használtam – ami egy instant por, csak víz kellett hozzá… ez lényegesen leegyszerűsítette a folyamatot 🙂 Pici rumaromát és fahéjat is kevertem a tésztába, így még pikánsabb lesz! Természetesen bármelyik zabpalacsinta recepttel működik!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 100 gramm Peak Pancake Gourmet palacsintapor 56% fehérjetartalommal
- 400 ml cukormentes mandulatej
- ShopRite Fat Free olajspray
- 500 gramm light mascarpone
- 100 gramm Peak Chestnut Cream cukormentes gesztenyekrém
- 50 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor csokidarabos cookie ízben
- 100 ml cukormentes mandulatej
- ízlés szerint édesítő
- 150 gramm magozott meggy
Hozzávalók
A palacsintatészta
A krém
|
- A palacsintaport 500 ml vízzel vagy zsírszegény/növényi tejjel, shakerben vagy turmixgépben keverj el. 1-2 percig pihentesd a tésztát, majd a szokásos módon palacsintasütőben süsd meg. Érdemes olajspray-vel kifújni a felületet!
- A krém hozzávalóit turmixold össze - a meggy kivételével.
- Kezd el rétegezni a palacsintákat a krémmel megkenve. Az utolsó előtti réteget sűrűn szórd meg meggyel pluszban, majd tedd rá az utolsó palacsintát, és a maradék krémet oszlasd el a tetején.
- Érdemes hűtőben egy órát pihentetni!