Magyar konyha egyik közkedvelt desszertje a nudli, vagy más néven, angyalbögyörő. Ezen a szón 5 percig nevettem. 😀
Nekünk édesanyánk, mindig szilvás gombóc mellé készített. A legfinomabb változata számomra a fahéjas porcukros volt! Hagyományos receptben liszt, burgonya és sertészsír is kerül, így ez eléggé leterheli a gyomrot, valamint rengeteg kalória is.
Most kipróbáltam a Peak tejbegrízporból. ÉSss MŰKÖDIK! Így sokkal diétásabb, szénhidrát szegényebb, fehérjedúsabb ráadásul cukormentes! Ha nem ismernéd, EMIATT más, mit a hagyományos gríz:
- gluténmentes zab van benne
- több mint a fele FEHÉRJE, vagyis nem egy szénhdrátbomba…
- magas a rosttartalma, nagyon laktat!
- cukormentes
- egy adag pedig csak 187 kalória!
Roppant egyszerű, hiszen ehhez a porhoz, csak VÍZRE van szükséged! Így 2 perc alatt, már kész is a diétabarát nudlitésztád!
Karácsony közeledtével, dió krémes és mákos krémes változatot készítettem el. Hát gyerekek, ez valami mennyei finom lett így!
Imádom a Peak krémeket. Bárhogyan, bármikor tudnám kanalazni őket. Ráadásul most 6 db krémecskét is megkapod egy csomagban itt: Karácsonyi cukormentes krémek.
Na de jöjjön a recept, gyertek nudlizzunk be együtt! 🙂
Előkészítés | 5 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 100 gramm Peak Milky Grits tejbegríz - 54% fehérjével!
- 200 ml meleg víz
- ízlés szerint darált mák hempergőhöz
- ízlés szerint darált dió hempergőhöz
- ízlés szerint Peak Sugarfree Walnut Cream cukormentes diókrém
- ízlés szerint Peak Poppy Cream mákkrém
Hozzávalók
|
- A tejbegrízport keverd el a vízzel. Jó sűrű tésztát kell, hogy kapj, ahogy a képen látszik.
- Vizes kézzel csípjél belőle és formázz belőle nudlikat.
- Ezután tetszés szerint, hempergesd meg őket darált dióban vagy darált mákban, Én mindkettőből készítettem, mert nagyon szeretjük!
- Ezután pedig csorgasd meg őket diókrémmel és mákkrémmel. Annyira finom! Én reggelire toltam be 1-1 adagot. 🙂