-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Közeleg a nyár… ez két dolgot jelent. Hogy még jobban akarunk vigyázni a vonalainkra… de…azért…fagyit…akarunk!!!

A kettő pedig nem zárja ki egymást, hiszen itt egy gyümölcsös-proteines parfé szelet, ami kevesebb mint 100 kalória – krémes, édes, proteines…és garantáltan hozzáadott cukormentes!

Fagyi vagy parfé? Mi is a különbség?

Nem tudod Te sem? Mindkettő hideg és szerethető, sőt imádni való. 🙂 Hogy mégis miben különböznek? A parfé régen tojássárgájával és tejszínnel készült – de mára már tojás sem feltétlen szükséges hozzá, itt se lesz:) –  és krémesebb mint sok fagylalt.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Nincs szükség fagylaltgépre, így szinte bárki elkészítheti!

Kezdők sincsenek hátrányban, hiszen szinte elronthatatlan a recept. 🙂

Tápanyagadatok
Erdei gyümölcsös parfé szeletek
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 94 Ebből zsírsavak (kcal) 63
% DV (napi érték)*
Összes zsír 7,1g 11%
Szénhidrát 2,9g 1%
Fehérje 3,1g 6%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A tejszín mindenképp legyen lehűtött állapotban!
  2. Szoba hőmérsékletre kiengedett gyümölcs-mixet tegyük késés aprítóba. Egyelőre csak 250 g mennyiséget!
  3. A tejföllel és a fehérje porral turmixoljuk össze!
  4. A tejszínt verjük kemény habbá és óvatosan keverjük a gyümölcsös masszához. Ezután édesítsük ízlés szerint!
  5. Öntsük szilikonos, de legalább teflon őzgerinc formába.
  6. Nyomkodjuk bele a maradék nem turmixolt 50 g gyümölcsöt!
  7. Tegyük mélyhűtőbe fagyásig!
  8. Szeletelés illetve fogyasztás előtt 15-20 percet hagyjuk szoba hőmérsékleten felengedni!

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.