Kissé különleges a recept, ámde mi, akik nyitottan állunk minden kalóriacsökkentett finomsághoz… és régóta űzzük a diétás “ipart”, már semmin nem lepődünk meg. Azon sem, ha olyan összetevők vannak egy édes receptnél, mint a bab 🙂
Miért kerül bab egy édes sütibe?
A bab roppant jó tápanyagforrás, hiszen rostban gazdag, lassan felszívódó szénhidrátot és zöldséghez képest sok fehérjét tartalmaz. Ha Te esetleg a csülkös levesből ismered, akkor kicsit szakadj el tőle, hiszen alapjáraton a bab semleges, krémes cucc – főleg ha nem sós lé-s konzervben veszed 🙂
Amire szuper: pótolja a zsírt a krémességével, és így SOKKAL KALÓRIASZEGÉNYEBBEN tudod elérni ugyanazt az állagot! Nem hiába használják például brownie-ba vagy kekszbe is!
Előkészítés | 10 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 20 dkg adzuki bab vagy natúr bab
- 10 dkg mandula
- 1 pohár víz
- 1 ek Peak Almondy mandulavaj (a vízzel összekeverve + összemelegítve)
- 60 g Peak Micellar Casein fehérjepor
- Peak Tasty Drops édesítő 30 ml bármelyik ízt választhatod
- fahéj / kakaó beforgatáshoz
Hozzávalók
|
- Főzzük puhára a babot sótlan enyhén szódabikarbónás vízben
- Szűrjük le.
- Turmixoljuk össze a vízzel, mandulavajjal és az aromával
- Keverjük bele a fehérjeport és a mandulát
- Formázzuk kb. nagyobb mogyoró méretű golyókat
- Forgassuk fahéjba/kakaóporba
- Hűtőben tárolva 1-2 hétig eláll