Karamell pudingos csigák: TÚRÓ alapú tésztából! Isteni puha másnap is!
A lehető legjobb sütőporos, nagyon puha tészta receptem ez - bármivel tölthető és másnap is puha!
A lehető legjobb sütőporos, nagyon puha tészta receptem ez - bármivel tölthető és másnap is puha!
-+=
Olvasási idő:2perc
Fahéjas fehércsokis csiguszok – FULL DIÉTÁSAN!
Muszáj volt tesztelnem azt a bizonyos TÚRÓ ALAPÚ csigacsoda tésztát, amivel már tudjafranc mióta szemezek… és mivel befutott a Peaktől a finom, karamellás Flaw Powder KALÓRIAMENTES ízesítőm… hát azonnal teszteltem mind a kettőt.
És ugye ha túró van benne, már rossz nem lehet – mivel legalább a tápértéke fain – de biztosra mentem, és a tönkölyliszt egy részét is fehérjeporral helyettesítettem 🙂 Szóval nemcsak csecse, de diétás cukormentes csiguszok is ők, akik itt tolonganak a kegyeitekért!
Összekeverjük a liszteket és a sütőport majd a felolvasztott vajjal együtt apránként a túrós keverékhez adagoljuk.
Addig gyúrjuk míg kellően lágy és rugalmas tésztát kapunk, ami nem tapad a kezünkre de nem is morzsolódik.
Ha elértük a tökéletes állagot, 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát. Ha egy estét is tud ott állni, szerintem az a legjobb!
A karamellpudingot főzzük meg, ha kihűlt, mehet bele a Skyr.
A pihentetés után lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (körülbelül 30x50 cm-esre)
és megkenjük a megfőzött krémmel, majd megszórjuk dióval.
Az egyik rövidebb oldalánál kezdve feltekerjük, ezután tetszőleges szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket úgy, hogy ne érjenek egymáshoz mert a sütőben még kelni fognak.
Akár ilyen formába is pakolhatod, az is mutatós!
180 fokon 25 perc alatt készre sütjük alsó-felső sütéssel.
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.