-+=
Olvasási idő: 2 percNagyon szeretem a karamellás és a sós karamellás dolgokat is, így nagyon megörültem, mikor megjelent ez az új Slim Secret Protein íz. Az első recept, amihez kipróbáltam, ez a mogyorós-sós karamellás sajttorta.
Mit kell tudnod a Slim Secret fehérjeporokról?
- egyfelől azt hogy KIFEJEZETTEN FINOM ÉS KRÉMES az ízük, állaguk
- Nulla hozzáadott szénhidrát!
- Aktív zsírégető hatóanyagokkal segítik a diétád (HCA, Carnitin és Króm tartalom)
- HCA miatt szuper éhségcsökkentő
- Elveszi az édességvágyat – akár magában, akár valamilyen Peak receptben használva
Tápanyagadatok
Sós karamellás, mogyorós, proteines sajttorta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 305
Ebből zsírsavak (kcal) 162
% DV (napi érték)*
Összes zsír 18g
28%
Szénhidrát 15,5g
5%
Fehérje 19g
38%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Pihentetés | 1-2 óra |
Mennyiség |
szelet
|
Hozzávalók
Az alaphoz: (23 cm átmérőjű tortaformához)
- 130 gramm cukormentes keksz
- 40 gramm kókuszzsír
- 40 gramm Peak Peanut Butter mogyoróvaj
A krémhet
- 4 db tojás
- 50 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Sós Karamell 1000g
- 600 gramm light krémsajt
- 40 gramm zabpehelyliszt
- édesítő (ízlés szerint eltérő)
Díszítés
- sós mogyoró
- Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Sós Karamell 1000g
- kevés víz
Hozzávalók
Az alaphoz: (23 cm átmérőjű tortaformához)
A krémhet
Díszítés
|
Elkészítés
- A kekszet törd össze, majd keverd hozzá az olvadt kókuszzsírt és a mogyoróvajat. Ha vastagabb alapot szeretnél, több keksz (vagy kisebb tortaforma) kell, ez épp hogy elég volt.
- 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig süsd elő az alapot.
- Közben keverd össze a sajtkrémet, a tojásokat, a proteinport, a lisztet és az édesítőt.
- Öntsd a krémet az elősütött alapra, majd 150 °C-on, kb. fél óra alatt süsd készre.
- A tetejét díszítsd sós karamellás proteinkrémmel és mogyival. Én még pár étcsoki pasztillát is tettem rá.
- A protein krém pedig nagyon egyszerűen készül: egy kevéske vízzel keverd ki a fehérjeport. Ha beteszed a hűtőbe, sűrűbb, ragacsosabb lesz.
- (A képeken látszik egy sötétebb öntet is, ezt datolyából csináltam, mert abból is szoktak “kamu karamellt” 😀 készíteni, de rájöttem, hogy bőven elég lett volna a proteinpor+víz. Sokkal egyszerűbb és finomabb, na és kalóriaszegényebb. Azért leírom a datolyás változat elkészítését is: magozott datolyákat áztass be forró vízbe, majd ha megpuhultak, kis vízzel és fehérjeporral turmixold le őket.)