Életünk folyamán érdemes kipróbálni extrém vagy annak hangzó dolgokat. Én amikor életmódváltásra adtam a fejem pár éve, elhatároztam, hogy nyitottabb leszek új ételek, új alapanyagok iránt. Így lett céklából csokis muffin, vagy isteni kókuszkenyér. Pedig én nem szeretem a céklát. A karfiolt meg pláne.
Cukkini alapú pizzáról már hallottunk, nálam nagy kedvenc. A mostani receptemben pedig egy cékla – karfiol alapút készítettem.
Spoilerezés következik: hatalmas kedvenc lett, még az extra finnyás fiamnál is. 2 nap alatt 2x készítettem el. !!!NINCS CÉKLA VAGY KARFIOL MELLÉKÍZE!!!!
És persze allergén mentes:
– Gluténmentes
– Laktózmentes
– Cukormentes
Ha nem vagy érzékeny akkor az alapanyagokat nyugodtan cseréld hagyományosra. 🙂
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 350 gramm karfiol
- 300 gramm cékla
- 2 db főtt tojás
- 50 gramm Peak Vegan Protein Fusion növényi fehérjepor vegánoknak vagy zabpehely
- 2 tk só
- 1 tk bors
- 60 gramm laktózmentes krémsajt
- 125 gramm laktózmentes joghurt
- 100 gramm csirkemellsonka
- ízlés szerint pizzafűszerek
- 70 gramm laktózmentes sajt reszelve
Hozzávalók
A tészta
A feltét
|
- Ha nem előfőzött és csomagolt céklával dolgozunk, akkor pucoljuk meg, főzzük puhára és pürésítsük aprítógépben. A cékla pürére 3 fordulóban tegyünk 3 réteg papír kéztörlőt és itassuk fel a nedvességet.
- A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg és ezt is aprítógépben futtassuk át. Ha rizsszem vagy apróbb, akkor jó!
- Ezután egy tálban keverjük a karfiollal, a tojásokkal, sóval, borssal, darált zabpehellyel vagy a Vegan protein porral.
- A pizza formát olajozzunk és egyengessük bele a masszát
- 180 fok légkeveréssel vagy 200 fok sima sütéssel 20 percet süssük.
- Közben a krémsajtot keverjük el a tejföllel, fűszerezzük és a kisült pizzára kenjük. Tegyük rá a sonkát vagy a tetszés szerinti feltétet, sajtot és pirulásig süssük tovább.
- Nálam ez +10 perc volt.