Kissé önbizalomhiánnyal érkezett ez a süti, hiszen nem nagyon tudjuk belepasszírozni egy hagyományos kategóriába sem… de miért is kellene? Nem megszokott állag, nem megszokott összetevő arányok – ellenben a végeredmény egy nagyon finom és FULL diétás finomság!
Nem tudom, ki emlékszik még arra a retro krémtúróra, ami könnyed túrókrém volt, az alján pedig egy (túlcukrozott:D) gyümölcsréteg? Nos, PONT EZT sikerült sütibe reprodukálni! Full túrókrém réteg, csak itt nem az alján, hanem a tetején vagy a gyümölcs feeling!
Amit még kipróbáltam, hogy az ÚJ low carb CITROMKRÉMBŐL is tettem bele. EZ egy AZONNAL ehető nagyon finom, fehércsokis-citromos krém, ami cukor nélkül készült, és fantasztikusan krémesíti a sütiket. (Akár készen, a süti tetejére is kenheted…uhhhh…:))
Az alapötlet egy osztrák diétás gasztro oldalról érkezett – ők ugyanis nagyon művészien tudják a túrót számtalan formában reprezentálni az asztalra… fogadjátok így sok szeretettel ezt az osztrák krémtúró süteményt!
(A fehérjeport a sütibe lehet használni, hogy CSÖKKENTSD a SZÉNHIDRÁTOT. Keep Calm kazeinnel lett a legjobb. de ide passzoló tejsavóval is működik!)
Ha tetszett ez a fitt recept, vagy megszeretted a receptjeimet – és szeretnél részese lenni a VADIÚJ Peak Szakácskönyvem több mint 40 hasonló egyszerűségű diétás receptjeinek, akkor MÉG meg tudod szerezni a Szakácskönyvem! (LIMITÁLT nyomású!)
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 500 gramm zsírszegény túró vagy krémtúró
- 3 db tojás (L vagy XL) piciből inkább 4 db
- 100 gramm zsírszegény natúr joghurt
- 50 gramm zabliszt
- 25 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor citromos sajttorta ízben
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál Peak Daiquiry Lime Cream - Frissítő lime krém tejsavó fehérjével
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint vanília aroma
- 200 gramm idénygyümölcsök vagy mirelit gyümölcs tetejére
- PAM Canola kalóriamentes olajspray a tepsi kifújáséhoz
Hozzávalók
|
- A mirelit gyümölcs kivételével keverd össze alaposan az összes hozzávalót - én egy késes botmixert használtam, az gondoskodott arról. hogy aztán itt tényleg mindenki vegyüljön mindenkivel.
- Bélelj ki egy kisebb (kb 18 cm-es) tepsit sütőpapírral, fújd ki olajspray-vel. (Úgy könnyebben leválik majd a végén..:))
- Melegítsd elő a sütőt 175-180 fokra, és töltsd a tepsibe a krémes masszát.
- A tetejét szórd meg bőven gyümölcsökkel!
- Süsd 20-25 percig közepes fokozaton. Ha megszilárdult és vadul illatozik, biztos kész! Örvendünk, zárjuk le a sütőt, és hagyjuk benne picit hűlni-sülni. Ha kihűlt, csak akkor vedd ki a formákból!
- Igazából frissen is mennyei, de ha bírsz várni 1-2 órát még behűtöd..vagy .egy éjszakát (annyit ki tud???)... akkor még jobban összeáll a süti, és fenomenális lesz!