Mitől lehet láthatatlan egy süti? Mert olyan finom, hogy a sütés után nem sokkal nyoma vész? :) Ez így van, de nem ezért!
Mitől lehet láthatatlan egy süti? Mert olyan finom, hogy a sütés után nem sokkal nyoma vész? :) Ez így van, de nem ezért!
-+=
Olvasási idő:2perc
Alma-fan vagyok, úgyhogy hetente…jó, kéthetente készítek valami gyors, almás finomságot így ősszel. A pite macera, a kevert almás uncsi… úgyhogy a neten bóklászva akadtam erre a receptre, ami a „láthatatlan süti” nevet viselte…
Elsőnek azt hittem azért az, mert olyan gyorsan elfogy – mondjuk ez így is volt, az elkészítéstől számított 24 órán belül már csak a kidobott almacsutkák emlékeztettek arra, hogy itt bizony süti volt. De amúgy szerintem azért ez a neve, mert a sütés közben az almák ahogy sülnek, szépen összeolvadnak, és csak nyomokban mutatják almás mivoltukat 🙂
Ami még csodás a receptben: nagyon szuper diétásan is elkészíthető, akár tetemesebb zsír és szénhidrát nélkül! Aki ismeri a receptjeimet, az szerintem tudja, hogy szeretek minden finomságot a lehető legopcionálisabb tápanyagtartalommal, és kalória-csökkentetten elkészíteni, hiszen akkor annál TÖBBET TUDUNK BELŐLE ENNI! Ilyen receptekkel raktam tele az ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM is, amibe itt beleleshetsz! 🙂
ízlés szerintmandula vagy diódarabokén nem tettem bele, de jó lett volna valami roppanós cucc a tetején!
Elkészítés
Az almákat magház-tatalanítsd 🙂 és vágd nagyon vékony szeletekre. Ha van ilyen hámozód, akkor azzal is lehet.
Minden hozzávalót keverj össze, mint egy palacsintatásztát. Ízesítsd fahéjjal, édesítővel. A geszetnyekrém kicsit sűrű, így azt vagy "lepötyögteted" a tésztán majd, vagy egy turmixgéppel hozzákevered.
Az almaszirmokat forgasd bele ebbe a masszába - mintha palacsintabundás almát készítenél 🙂
Bélelj ki egy őzgerinc formát sütőpapírral és helyezd ebbe szép sorban a masszába forgatott almaszirmokat.
A tetejáét megszórhatod darált dióval, mandulával.
Előmelegített sütőben süsd, 160 fokon 50 percig. Érdemes 1-2 órát még pihentetni.
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.