Van úgy, amikor egy elrontott receptből lesznek a legjobb alkotások? :) Mondjuk adott egy csomó diétás alapanyag, amiből már tuti nem sülhet ki semmi rossz! Pláne ha túró és kakaó is van benne!
Van úgy, amikor egy elrontott receptből lesznek a legjobb alkotások? :) Mondjuk adott egy csomó diétás alapanyag, amiből már tuti nem sülhet ki semmi rossz! Pláne ha túró és kakaó is van benne!
-+=
Olvasási idő:< 1perc
Be kell vallanom, ezt a süteményt egyáltalán nem így terveztem, már ami a küllemét illeti. 😀
Az eredeti elképzelés szerint két csokis tészta közé került volna a császárkörte ízesítésű túrós töltelék. Sajnos azonban (vagy inkább szerencsére?) némi hiba csúszott a számításaimba, ugyanis kissé kevesebb tésztát kevertem ki. Summa summarum, improvizálnom kellett. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy mindig az ilyen váratlan helyzetekből sülnek ki a legszuperebb finomságok!
Hogy is keveredtem ki a slamasztikából? A receptből kiderül.
Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!
Tápanyagadatok
Vulkán császár torta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 152Ebből zsírsavak (kcal) 45
% DV (napi érték)*
Összes zsír 5,3g8%
Szénhidrát 13,5g4%
Fehérje 10,8g20%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
20-25perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
200grammzabpehelyliszt
4dbtojás
3dlcukormentes mandulatej
350grammzsírszegény túró
75gramm natúr joghurt
ízlés szerintédesítő
1teáskanálsütőpor
ízlés szerintcsászsárkörte arom
ízlés szerintholland kakaópornarancsos
málnás (piros) ételfesték
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
20-25perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
200grammzabpehelyliszt
4dbtojás
3dlcukormentes mandulatej
350grammzsírszegény túró
75gramm natúr joghurt
ízlés szerintédesítő
1teáskanálsütőpor
ízlés szerintcsászsárkörte arom
ízlés szerintholland kakaópornarancsos
málnás (piros) ételfesték
Elkészítés
A száraz hozzávalókat (zablisztet, sütőport, kakaóport) összekeverjük. A tojásokat édesítővel, mandulatejjel habosra verjük, majd a lisztes keverékkel csomómentesre dolgozzuk.
A túrót a joghurttal, császárkörte aromával, édesítővel, és a kívánt szín eléréséig kisebb-nagyobb mennyiségű ételszínezővel összekeverjük.
Mivel a zablisztes masszából nem kapunk túl nagy mennyiséget, így az egészet egy tortaformába öntjük, és ennek a tetején oszlatjuk el a túrós krémet. Ezután nincs más dolgunk, mint 180 fokos előmelegített sütőbe tenni és 25-30 percig várni, míg elkészül.
Plusz egy tipp, hogy izgalmasabb látványt nyújtson a végeredmény! A zablisztes masszát ne egyenletesen fedd a joghurtos túróval, hanem kreatívkodj a két réteg „összemosásával”, a képen látható módon.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.