-+=
Olvasási idő: 2 percEzt a receptet magam találtam ki, annyi volt a terv, hogy túrós süti lesz alul valami kakaós piskóta féleséggel, a tetején pedig málnás réteggel. A hozzávalókat saccra megterveztem, de igazából minden a készítés közben alakult. Ez lett az eredmény!
Tápanyagadatok
MÁLNÁS-TÚRÓS SÜTI
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 83
Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2g
3%
Szénhidrát 8g
3%
Fehérje 6g
12%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Pihentetés | 1 óra |
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
Az alaphoz
- 200 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 100 gramm méz vagy édesítő (az ízlés szerint)
- 50 gramm Peak Brazil Nut Butter 100% brazildió vaj vagy más Peak magvaj
- 40 gramm Alce Nero bio kakaópor
- 2 db tojás
- 2 db tojásfehérje a krémhez kell a sárgája, nem kell kidobni 🙂
- fél-1 dl víz
- fél csomag sütőpor
- EZ Coat olaj spray
A túrós réteghez:
- 150 gramm krémes sovány túró
- 400 gramm rögös zsírszegény túró
- 90 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Túrós-citromos 1000g
- 1 db tojás
- 2 db tojás sárgája
- ízlés szerint édesítő
- fél dl víz
A málnás réteghez:
- 300 gramm fagyasztott málna
- 40 gramm tejszínes vagy vaníliás pudingpor
- 2 dl víz
- ízlés szerint édesítő
Hozzávalók
Az alaphoz
A túrós réteghez:
A málnás réteghez:
|
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 170 °C-ra. Amíg melegszik, elkészítjük az alapot: keverj össze minden hozzávalót jó alaposan. Vizet (vagy tejet) annyit adj hozzá, hogy krémes, kenhető állagú tészta legyen. Ne folyós, de ne is olyan, amit gyúrni lehet.
- Egy kb. 20x30 cm-es tepsit fújj be olajspray-vel, majd szépen oszlasd el az alján a tésztát.
- Tedd be a sütőbe 10 percre, addig pont el tudod készíteni a túrós réteget. Keverd össze a krémes túrót, a rögös túrót (van olyan is, ami se nem krémes, se nem rögös, abból 500 g is tökéletes), a tojásokat, a proteinport, ha nem elég édes, egy kis édesítőt és ha túl sűrű a krém, egy pici folyadékot is.
- Kend az elősütött tészta alapra a túrókrémet, majd süsd további 20 percig. Közben készítsd el a málnás réteget: a fagyos gyümölcsöt tedd fel kis lángon kiolvadni, majd keverd hozzá a pudingport, az édesítőt és lassan, fokozatosan a 2 dl vizet. Gyakori kevergetés mellett főzd, míg be nem sűrűsödik.
- Ha kivetted a sütit a sütőből, szép egyenletesen kend a tetejére a málnapudingot.
- Szeletelés előtt hagyd minimum egy órát, de inkább többet hűlni.